Skocz do zawartości

pytanie o nastawnik do pompy wtryskowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktoś wie gdzie moge kupic w miare tanio nastawnik dawki do pompy wtryskowej do 318 tds jestem z Warszawy
Opublikowano

allegro lub gielda.

Ale jezeli sie pytasz to sadze ze masz problem z obrotami silnka czyli z pompa wtryskowa a dokladniej z nastawnikiem...jezli masz zamiar wymieniac sam sanstwnik to dobrze sprawdz pompe zebys potem nie wymienal pompy.. :?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na moj gust nie oplaca sie wymieniac samego nastawnika.. nowka koszt ok 1700zl jak ja sie dowiadywalem, z uzywka moze byc roznie ale moze tez szybko pasc.... najlepiej cala pompe bo jak wymienisz nastawnik to mozesz pojezdzic z miesiac a ozesz pojezdzic i z rok(loteria) koszt nowki pompy ok 4000zl... jak masz zamiar dlugo jezdzic autkiem to wymien cala pompe..;)

mi jak padl nastawnik to sprzedalem ato i kupilem benzyniaka... ;)

Opublikowano

Ostatnio byłem u pompiarza. Godny polecenia bo zajmuje się tylko pompami i wtryskami. Od wielu lat na rynku. Pompa jest sprawna w 100%. Uszczelnił, ustawił i działa bez zarzutu. Próbował naprawić nastawnik ale bez skutku. Powiedział że nie każdy nastawnik da się naprawić. Sprawdziłem to na forum i się potwierdziło. Dlatego mam do wymiany nastawnik a objawy to potrafi sie zadławić na moment a po chwili przyśpiesza normalnie.

Dlatego wiem że jest do wymiany. Ropkę kupuje po 2.80 a pali mi około 7 litrów w mieście i 5 w trasie. Dlatego nie myślę o benzyniaku i gazie.

Dzieki za odpowiedż.

pozdrawiam

Opublikowano
Ropka jest oryginalna. Kolega jeździ na tirach i sprzedaje mi po tej cenie. rocznie pokonuje około 40-50 tyś km tak że oszczędności są duże a samochód jeszcze mnie nie zawiódł choć zrobiłem nim już 120 tyś a na szafie mam 290 tyś. A z kupnem nastawnika to nie jest jakiś wielki pospiech.