Skocz do zawartości

jak zdiac kolektor ssacy w e34 535i i sprawdzic szczelnosc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a dokladnie chodzi mi o to ze mam falowanie krokowki nie jest duze ale jak po czyszczeniu krokowki zobacze po jakims czasie to jest syf taki czarny osad takie okopcenie tak samo jest w dolocie to krokowki taka sadza tlusta nie wiem czy mi tam cos nie leci przez kolektor chyba ze to jest jakis stary osad ktory tam krazy chcialbym to sprawdzic i poczyscic moze ktos zna szczegoly takiej opracji chdzi o e34 535i M30
  • Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)

Bardzo rzadko bywa nieszczelny kolektor ssący. Proponuję przyjrzeć się dokładnie dolotowy za przepływomierzem i systemowi podciśnień. Jak sobie nie poradzisz zapraszam do mnie.

A w ogóle kiedy zawory regulowałeś :?:

Edytowane przez anjinsan

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Członkowie klubu
Opublikowano
a moze to jakas membrana wyrownujaca cisnienie?

W M30 nie ma tak czegoś. Membrana jest tylko w regulatorze ciśnienia paliwa na listwie, ale to nie jest przyczyną falowania obrotów.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
zaworow jeszcze nie ruszalem jakos nie dajac znac o sobie :) :) ale sprawdze ten caly dolot silni normalnie pali ito ale mowie mam tam tlusty syf srawdze teraz bo znowu czyscilem krokowke i robielem reseci ecu/tcu
Opublikowano
sprawzilem dolot za przepywka jest ok ale z klawiatury idzie takie odpowietrzenie i wchodzi wlasnie w ta rure za przeplywka ma slade np zaolejania i mozsze przez to mi sie tam tlusci