Skocz do zawartości

Jak podłaczyć LPG?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem mam E30 z silnikiem 1.8is M42. Początkowo był w nim silnik 1.6M40 w gazie. Srwierdziłem że nie bede truł silnika LPG ale do pracy i z powrotem robie ok 100km i teraz gaz by sie przydał i moje pytanie w związku z tym: całą instalacje mam już rozprowadzoną ale nie wiem który przewód jest odpowiedzialny za zasilanie wtrysków tak żeby po przełaczeniu wtryskiwacze nie podawały paliwa. Jeśli ktoś sie orientuje to prosze o pomoc :modlitwa:

P.S do gazownika nie pojade bo poprostu pracuje od 5 do 18 a jeśli samemu zrobiłem swap do LPG chyba też sie uda :lol: . Pozdrawiam

Opublikowano
po to poźniej te auta tak chodzą
Opublikowano
  • Autor
Jak chodzą? Wszystko działa jak ma działać a co za problem przełożyć samemu silnik lub coś innego zrobić przy samochodzie. Nie robią tylko Ci którzy nie mają o tym pojęcia wykręcając sie tym że nie mają czasu i gdzie.
Opublikowano
Jak chodzą? Wszystko działa jak ma działać a co za problem przełożyć samemu silnik lub coś innego zrobić przy samochodzie. Nie robią tylko Ci którzy nie mają o tym pojęcia wykręcając sie tym że nie mają czasu i gdzie.

jak wiesz to czemu sie pytasz :?: i wykrecasz brakiem czasu :?: :mrgreen: :cry2:

Opublikowano
Siwusekm przcinasz przekażnikiem przewód + w zasilaniu wtryskiwaczy bo + jest stały wtryskiwacze sterowane są masą ze sterownika.
Opublikowano
  • Autor
MarekM-535i właśnie wiem że trzeba to na + tylko nie wiem który to kabel a nie mam miernika żeby sprawdzic. Pozdrawiam
Opublikowano
Czerwony z białym paskiem brązowo-białe to sterowanie zamiast miernika żarówka jeden koniec do masy silnika drugi do czerwonego włącz zapłon i będzie wiadomo.
Opublikowano
  • Autor
Podłaczyłem tak jak pisałeś czerwony z białym paskiem no i działa :8) . Wielkie dzięki za pomoc.Pozdrawiam