Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem,mialem e 36 wersje europejskiej i jezdzilem dosyc dlugo po Wielkiej Brytani wiec przestawilem swiatla na angielską strone,nie bylo z tym problemu wystarczy odkręcić trzy śrubki,ale samochód sprzedalem ojcu który byl juz w trzech zakladach diagnostycznych i mu powiedzieli ze to niemozliwe :mad2:

Wiec mam taką prośbę czy ktos moze posiada zdiecia lub jakiś schemat jak to zrobic bo ja mam tylko po niemiecku,mi to wystarczy a ojcu nie...

Opublikowano

Przekrecajac 3 srobki zmieniles nastawy reflektorow z "normalnych" na wyspiarskie? Przeciez do tego potrzeba wymienic szkla bo musi byc inny kat zalamania swiatla... Przynajmniej tak mi sie wydaje. W ksiazce "sam naprawiam..." jest wiele przydatnych informacji, moze i cos o tym bedzie. Na forum sa link do sciagniecia tej ksiazki w pdf, a oto i on:

http://d01.megashares.com/?d01=264a883

Opublikowano
Ja sam przestawialem te światla wiec mówie ci ze na 100% da sie tylko nie moge tego przez tel wytłumaczyć starszemu,jezeli chodzi o książkę sam naprawiam...to w niej nie ma nic na ten temat,ale jest w książce serwisowej ale w języku niemieckim a juz w polskiej nie ma tego :cry2:
Opublikowano
da sie przestawic swaitla z angielskich na europejskie i odwrotnie. Mowa oczywiscie o soczewkach. Odkrecasz klosz, wyjmujesz z niego zarowke oczywiscie patrzysz na niego od wewnetrznej strony i widzisz dookola odblysnika 3 male srubki. Odkrecasz je- albo nawet poluzowanie wystarczy i przstawiasz ta przeslone w ta strone ktora mozesz po prostu. przykrecasz srubki, to samo robisz z drugim reflektorem. Potem jedziesz na ustawienie swiatel. Sam przerabialem ten temat... wiec sie da! Zadnej wymiany kloszy, itp.

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.