Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam 2 tyg. temu kupilem bmw 316i 2001r.silnik 1.9 benzyna

i juz mam pierwsze problemy: klimatronic chyba nie działa daje cały czas ciepło na szybe i nogi nie reaguje na zmiane temp. ASC równiez nie dziala ale ABS tak,testowałem na sniegu.Jak mozna sprawdzic czy asc jest uszkodzony i jaka przyczyna moze byc dzialania wadliwie klimatreonica. Czy to wszystko mozna sprawdzic podłączjac auto do kompa?

Prosze o porade.

Opublikowano
Jeśli chodzi o asc to na pewno komputer to wykryje. A skąd wiesz że nie działa? Pali ci się kontrolka? Opisz bardziej swój problem.
Opublikowano
z tym klimatroniciem to wydaje mi sie ze jak na zewnatrz teraz jest ok 2 stopni a ty masz zakres min temp 16 stopni to musi leciec cieple nawet jak ustawisz na te 16 ale mozesz sprawdzic jak masz zaparowane szyby klima powinna szybko zlikwidowac pare na szybach a z tym asc to faktycznie napisz dokladniej co jest
  • Zarejestrowani
Opublikowano
popatrz sobie miedzy srodkowe nawiewy tam jest pokretelko ktorym mozesz regulowac czy ma leciec cieple czy zimne powietrze ;)) jak pokretellko jest max do gory to leci cieple czy jakos tak;) kolorami to jest zaznaczone- krec az bedziesz mial niebieski na pokretellku, a klima i tak nie dziala przy temp mniejszej niz +5 oC :D

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Asc- na kazdym zakrecie jak dodalem gazu to tyl mnie wyprzedzal (zadna kontrolka sie nie pali) słyszalem ze moze byc to pomostkowane zeby ukryc wady. a klimatronic po przejechaniu 100km nie da sie wysiedziec tak goraco a temp. 16 ustawiona, jedynie wlasnie te srodkowe kratki nawiewu da sie regulowac cieple zimne(pokrętło).Gdy włączymy klime temp.spada bo klima chłodzi a jak wyłączymy klime to znowu strasznie grzeje. A i auto jest po kolizji jak sie okazało:(
Opublikowano
prawdopodobnie masz uszkodzane elektrozawory ogrzewania albo jest kostka odpieta, natomiast asc moze nie dzialac jesli byla przestawiana kierownica wzgledem przekladni i bedzie to blad "lenkwinkelsensor", i tak musisz podpiac komputer ewentualnie zaprogramowac na nowo ten czujnik.