Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W jaki sposób są zbudowane tuleje metalowo gumowe - silentblocki (te przy przednich wahaczach). Czy to jest tylko guma z metalem czy w środku jest olej albo jakiś płyn? Auto BMW E46 318.
Opublikowano
Czyli muszę wymienić:/ Narazie nic nie stuka nic nie puka, nie ma luzów a olej się wylał:/
Opublikowano
W jaki sposób "nabić" tuleję na wahacz? Młotkiem raczej nie bo właśnie ostatnią nabijałem z bratem i z boku wylał się płyn:/ Skręciłem wszystko jest cisza, prowadzenie lepsze ale olej z tego się wylał:/
Opublikowano
No to albo ja mam złe wahacze albo tuleja była dziwna ale za żadne skarby tego nie można było wcisnąć. Tuleja BOGE więc nie najgorsza chyba. Czy bez tego oleju w tuleji można jeździć? Jak długo wytrzymają?
Opublikowano
może ci złą sprzedali , wiadomo że trzeba użyć trochę siły , nasmarować i powinna wejśc , bo jak nie posmarowałeś to faktycznie może być ciężko, a czy długo pojeżdzisz :?: trudno powiedzieć napewno ją usłyszysz jak się zużyje, pamiętaj jak wciskasz gumę na metal to zawsze smaruj :cool2:
Opublikowano
No jutro wymieniam drugą, będę bardziej uważał i kombinował już bez młotka:wink: Mam nadzieję że przynajmniej pół roku wytrzyma bo robić mi się tego nie chce :mad2: A przed założeniem smarowałem... ale i tak ciężko szło... Dzięki i pozdrawiam :cool2:
Opublikowano
panowie ja chce wymienic tuleje i teraz na jednym wachaczu sa dwie tuleje?? i czy obie są takie same???

:duh: :duh: :duh: na wachaczu jest jedna tuleja i 2 swoznie....zewnetrzny/wewnetrzny....zobacz...to jest od e-46 ale e-36 sa podobne...http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=421918. :P