Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmmm ...oddzwonili, a nagrałeś to? - bo w razie W (oby nie) będziesz się tłumaczył, że przecież oddzwonili?

trochę w ten sposób odbiegam od tematu, ale skoro gadka poszła na ubezpieczalnie, to istotne jest to, co wynika z przepisów prawa i zapisów regulaminów i umów, do przestrzegania których się zobowiązujesz podpisując umowę ubezpieczenia ... więc jeśli gdzieś jest zapisane, że masz używać ogumienia zgodnego z zaleceniami producenta i zrobisz inaczej, to potem może to być podstawą do nieuwzględnienia Twojego roszczenia przez ubezpieczyciela.

Poza tym wydaje mi się, że można dołożyć parę groszy i mieć komfort psychiczny, że się zadbało o własne bezpieczeństwo (pomijam ubezpieczenie), a zapłacić można choćby kartą kredytową i rozłożyć sobie w ten sposób spłatę na 2 lub więcej (w zależności od potrzeb) rat ... a potem zrezygnować z karty

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
jednakze biorac pod uwage, ze nawet indeks H daje spory zapas powyzej jakichkolwiek dopuszczalnych predkosci w kraju, moge zalozyc 98H zamiast 98W.

Oskwil ale przecież indeks zakładasz przystosowany do osiągów samochodu a nie do ograniczeń prędkośći jakie obowiązują w danym kraju.

Nie założysz chyba indeksu np: T jeśli Vmax Twojego wozu to 250km/h.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Pan z imienia i nazwiska z Centrum Likwidacji Szkod PZU nagral mi sie na automatyczna sekr. Zatrzymam sobie nagranie dla komfortu psychicznego.

W ogolnych warunkach ubezpieczenia AC nie ma tak szczegolowych zapisow co do indeksu opon - katalog wylaczen jest waski. Pasuje jedynie "razace niedbalstwo" ale wlasnie tego dotyczylo moje zapytanie.

Rzeczywiscie roznica w cenie pomiedzy 98W a 98V to tylko ok 100zł ale vs 98H to juz ok 200-250zł na sztuce.

Na 90% kupuje Nokian serii V (indeks 102V), nowosc i nadzwyczajne odprowadzanie wody. Chociaz koledzy znajacy moj wybitnie emerycki styl jazdy goraco namawiaja mnie na opony Nexen czy Nankang... ;)

Pozdrawiam i dziekuje za konstruktywne uwagi tym ktorzy zainteresowali sie watkem.

Opublikowano
wembur, niestety nie zrozumiales tekstu pisanego.

oponytanio.pl to sklep internetowy z siedziba w Hannover a np. opony.pl w Bydgoszczy. a to oznacza potencjalne klopoty np. z reklamacja czy procesem sadowym. w miedzy czasie dowiedzialem sie, ze oponytanio.pl to bardzo renomowana firma, o statusie spolki publicznej wiec nie powinno byc z nia klopotow.

http://www.opony.com/kontakt.asp tu masz tez renomowana SA