Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem felgi aluminiowe do BMW E36 z silnikiem 1,6 z 95roku. Rozmiar felg 7Jx16H2 IS46 ET 46 Średnica otworu centrującego: około 73 mm. Czy wejdą one bez problemu i wszystko będzie pasować. i jeszcze jedno pytanie mam na tych felgach opony 225/55/16. czy mogę założyć 205/55/16. trochę będzie gorsze przyśpieszenie a wiadomo 1,6 wielkim zapasem mocy nie dysonuje oraz boje sie że będzie bardzo rzucać na koleinach. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. :)

A bym zapomnial jakie śruby kupić do alufelg wiem że muszą być z podkładką pływającą ale jaki rozmiar długość średnica itp:P

Opublikowano
Powinny pasować - pod warunkiem, że rozstaw śrub jest 5x120. Opony 205 możesz założyć. Śruby dobiera się do felg - ja mam np. B12 (zobacz w necie jakie mają wymiary) - ale u ciebie mogą nie pasować.
Opublikowano
Będą pasować. Co do przyspieszenia to przecież jak założysz opony 205 zamiast 225 to będzie się lepiej zbierał a nie gorzej.
Opublikowano
Co do przyspieszenia to przecież jak założysz opony 205 zamiast 225 to będzie się lepiej zbierał a nie gorzej.

Racja racja :cool2: Dodatkowym plusem bęedzie fakt że rozmiar 205/55/16 będzie seryjny.

Kolego co do śrub to wejdź tu:

www.realoem.com/bmw i wybierz model swojego auta. Nastepnie dział WHEELS (koła) i tam przy każdym wzorze felg jest to jakie powinny być śruby :cool2:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
dzięki koledzy. Poszukam w necie śrub bo w wulkanizacji sie pytałem to chcą 150zł za 20szt. Pozdrawia

a teraz czym masz koła przykręcone ... bo masz przykręcone prawda?

zanim kupisz nowe śruby - sprawdź, czy te co masz przypadkiem nie pasują :idea:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)