Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie odnośnie możliwości podmianki silnika w 525 (139KM) diesel na nowszy 3.0 Diesel (184KM lub 196KM). Chodzi mi o mocowanie silnika - czy będzie pasował do starej skrzyni. Poza tym czy będzie trzeba zmieniać dużo osprzętu.

Pozdrawiam

Pozdrawiam Jaro

http://s7.postimg.org/ipwn696zr/2014_05_17_23_34_29.png

ex e39 525i

ex e38 735iA

ex e39 540iA

Opublikowano
A nie szkoda kasy na taka operacje.Chyba że jestes w posiadaniu wszystkich cześci i nie musisz nic kupować
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam.

Mam pytanie odnośnie możliwości podmianki silnika w 525 (139KM) diesel na nowszy 3.0 Diesel (184KM lub 196KM). Chodzi mi o mocowanie silnika - czy będzie pasował do starej skrzyni. Poza tym czy będzie trzeba zmieniać dużo osprzętu.

Pozdrawiam

Chyba że masz anglika na części.Oprócz części mechanicznych jest jeszcze elektryka z komputerem,układ chłodzenia, wydech,paliwowy....

Opublikowano
Te silniki łączy tylko i wyłącznie ilość cylindrów, układ tłoków R6 i rodzaj paliwa, zmieniać musisz wszystko, sterowanie mocowania, silnik więcej waży więc modyfikacja zawieszenia i układu kierowniczego, dodatkowo skrzynia biegów na pewno nie pasuje, po drugie sprzęgło ani skrzynia z tds nie wytrzyma tej mocy ! Modyfikacja układu hamulcowego obowiązkowa, chłodnice, komputery, o ile wogule ten motorek wciśniesz pod maskę w miejsce tds :mad2: moim skromnym zdaniem Taniej będzie kupić model z nowsyzm motorem i po problemie, no chyba że masz ochotę pobawić sie i wystwiać to auto na jakiś wystawach :modlitwa: Ale to tylko moje zdanie :shock:
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano
wielkie dzięki. Kolega kombinował i już się wyleczył

Pozdrawiam Jaro

http://s7.postimg.org/ipwn696zr/2014_05_17_23_34_29.png

ex e39 525i

ex e38 735iA

ex e39 540iA