Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiejszego dnia odpalam samochod zimno jak diabli wlaczam nawiew zeby chodz troche powoli sie nagrzewalo a tutaj zonk czuje cieple powietrze idace delikatnie przez kanaly, ale nie dziala turbinka ktora je nadmuchuje do srodka jak biore na odmrazanie szyb rowniez nie wszystko stoji POMOCY moze ktos spotkal sie z takimi objawami i wie jak sobie z tym poradzic co moze powodowac taka sytuacje a przy tych mrozach to strach sie bać. Dodam ze samochod stał na dworze 2 dni i nie byl odpalany moze cos przymarzlo POMOCY!!!

Opublikowano

bylo juz.... w "zrob to sam" o wymianie jeza. ktos opisal jak to w e46 jest

do jeza dostaniesz sie od strony schowka pasazera.

- odkrecasz schowek

- wyciagasz plastikowa listwe, na ktorej znajduje sie lampka oswietlajaca podloge pasazera

- zdejmujesz "korytarz powietrzny" nawiewu na nogi pasazera

- od razu za nim (czyli po lewej stronie - jak najblizej strony silnika) znajduje sie elektrozawor

- odkrecasz elektrozawor (2x sroba torx)

- i widzisz juz jeza (jego tyl - wraz z kablami)

- odpinasz kable i wyciagasz jeza (jest na zatrzask)

za pierwszym razem operacja ta zajela mi chyba z godzine ;> teraz umiem to zrobic w 10 minut.

Powodzenia

:mrgreen:

btw....

ja to już wymieniłem,wiatrak w ogóle nie działał a te jeże były wadliwe tkaże na 99% to jest to

Dandi.... a czy czasem totalna awaria jeza nie powinna skutkowac brakiem mozliwosci odpalenia climatronic'a? po wypieciu jeza climatronic nie daje sie odpalic

Opublikowano

witam!

mam dokładnie takie same objawy w swoim E36! jak podpowiadaliście dostałem sie do filtra kabinowego za schowkiem, jednak wygląda on ok, bo był wymieniony w maju 2007 roku. Jednak obserwując pracę silnika zauważyłem że nie działa duży wiatrak widoczny z zewnątrz auta! wiem że powinien on się załączać gdy dam na maxa klimę lub silnik sie zbytnio nagrzeje, a on stoi! czy ma on wpływ na pracę nawiewu? który bezpiecznik odpowiada za niego? proszę o radę, czy dobrze kombinuje z tą usterką. Co może być padnięte?