Skocz do zawartości

750 - połowa silnika na urlopie ?.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki mały problemik ale od początku.

Silnik pracuje równo , normalnie przyspiesza , normalnie wkręca się na obroty ale i tu moje pytanie :

dlaczego jeśli odepnę prawą przepływke , przytkam prawą przepływkę ( zasysa rękę i deformuje rury ) , prawą cewkę i wtryski dla prawej strony oczywiście osobno nie dzieje się nic a kiedy zrobię jedną z tych rzeczy dla lewej strony to silnik gaśnie.

pozamieniałem miejscami wszystko co się dało i niema różnicy. iskry są na świecach , zasilanie paliwem zamienione.

Pojechałem dziś na kompa i nic nie stwierdzili , a mnie zastanawia dlaczego jedna strona reaguje a druga nie.

Pozdrawiam Kanap.

Opublikowano
zapewniam Cię że jedna strona jest ważniejsza i to jest jak najbardziej OK! a czy możesz zamienić kompy stronami to zależy jaką masz końcówkę sterownika DME jeśli 156 to są zamienne a jeśli 352 to niestety sterownik dla lewej i prawej jest inny ( to znaczy inne są programy wtrysków i zapłonu) i można szybko załatwić silnik!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
trzeba zapytać autora pytania ale według mnie to zwykła ludzka ciekawość :wink:

Witajcie.

Tak dokładnie moja ciekawość czy jeśli zamienię kompy miejscami to czy wtedy ''objawy'' opisane w moim poście startowym też zamienią się miejscami - powinno tak się stać.

Pozdrawiam Kanap.

Opublikowano

Ciekawi mnie również po co tak jest to zrobione , bo tak na przykład niech szlak trafi główny kabel WN od strony mniej ważnej to w czasie jazdy nawet nie zauważę różnicy ( no może prawie nie zauważę) i wtedy strona ważniejsza - pracująca będzie '' ciągnąć'' pozostałe 6 garów co będzie morderstwem dla wału głównego nieprawdaż.

Panowie sprawa jest tego typu że jeżeli tak mówicie to tak ma być ale po co , dlaczego obie strony są tak samo ważne ,ale jedna jest ważniejsza.

Jest to spowodowane takim wymysłem panów z BMW czy uwarunkowane technicznie.

Pozdrawiam i życzę spokojnej niedzieli Kanap.