Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!! Mam problem z ekonomizerem, przy spokojnej jeżdzie pokazuje mi spalanie 20\30l. Moze ktoś wie czemu tak pokazuje??? :modlitwa:
Opublikowano

Moze masz ciezka noge? :norty:

A tak na serio to moze sie wskazowka przekrecila troszke? Czy ekonomizer wskazuje czasami okolice zera? Czy caly czas okolo 20/30l?

Opublikowano

a przy jakiej predkosci i na ktorym biegu i jaka temperatura silnika i czy pod gorke czy z gorki jedziesz i ile osob wieziesz?? W jakich okolicznosciach pokazuje te 20l??

jesli przy 80km/h na 5 biegu po prostej drodze temp 90stopni to mysle ze cos z sonda moze byc.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
przy predkości 100km 1 osoba na prostej drodze. sonde wymieniłem na niby orginalną (350zł) ale nie pasowała do fabrycznej wtyczki i mechanik coś przerabiał i nie wiem czy czegoś nie spi....lił.
Opublikowano
przy predkości 100km 1 osoba na prostej drodze. sonde wymieniłem na niby orginalną (350zł) ale nie pasowała do fabrycznej wtyczki i mechanik coś przerabiał i nie wiem czy czegoś nie spi....lił.

to moze cos spieprzyl faktycznie. Ekonomizer pokazuje momentowe spalanie ;) Nie ma sie co sugerowac. Sprawdz spalanie tak: Nalej do pelna paliwa, przejedz 100km i wlej znowu do pelna. Tyle ile wejdzie tyle spala. Wtedy bedziesz wiedzial czy ekonomizer nawala czy cos innego.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Wskazania ekonomizera najczęściej uwarunkowane są składem mieszanki paliwowo-powietrznej. Jeżeli ta mieszanka jest zbyt uboga ekonomizer będzie pokazywał większe lub mniejsze -jeśli mieszanka za bogata "CHWILOWE SPALANIE W LITRACH NA 100km". Osobiście uważam że nie ma co brać na 100% wskazań ekonoma - może poprostu po wymianie pokazuje ci tak jak powinien pokazywać - jeśli wymieniałeś lambde - to logicznym wydaje się być że tamta była szczelona i komp ustalał zbyt bogatą mieszanką -przez co ekonom pokazywał ci mnie niż teraz.
masqo
Opublikowano
Wskazania ekonomizera najczęściej uwarunkowane są składem mieszanki paliwowo-powietrznej. Jeżeli ta mieszanka jest zbyt uboga ekonomizer będzie pokazywał większe lub mniejsze -jeśli mieszanka za bogata "CHWILOWE SPALANIE W LITRACH NA 100km". Osobiście uważam że nie ma co brać na 100% wskazań ekonoma - może poprostu po wymianie pokazuje ci tak jak powinien pokazywać - jeśli wymieniałeś lambde - to logicznym wydaje się być że tamta była szczelona i komp ustalał zbyt bogatą mieszanką -przez co ekonom pokazywał ci mnie niż teraz.

zgadzam się