Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miuanowicie mój znajomy chce sobie sprowadzic Bardzo okazyjnie Bmw 745 z 2004 roku (prawie jak nówka a kosztuje w przeliczeniu 75tys zł) i pytał mnie jaka jest teraz procedura sprowadzania w strefie Schengen tzn czy trzebaa rejestrować bryczke przed powrotem do "Polszy" i czy trzeba załatwiać sobie ubezpieczenie co oczywiście znacznie przedłuża pobyt w kraju krzyżaków i zmusza do wydania dodatkowej kasiorki... jednym słowem PISZCIECOWIECIE (nieczytelne bo mialo to być jedno słowo) :D
Opublikowano
nic w temacie sie nie zmienia, poza brakiem stopu na granicy i tym ze sluzby celne sie bardziej rozpraszaja na trasy przelotowe niz na punktowe rejony wzdluz granicy. no i policja sasiadow moze wjechac za toba wglab kraju na jakistam rejon (nie pamietam ile km)
Opublikowano
aha dzieki. A jezeli kupilby zarejestrowaną juz beemke z waznym ubezpieczeniem toby musial sie u krzyzaków rejestrowac "na siebie" czy dopiero w naszej ojczyźnie?
Opublikowano
Jezeli kupilby zarejestrowaną już beemke (ubezpieczenie to osobny temat)to mi się wydaje że i tak musi zrobić wszysko aby była albo tam wymeldowana i rejestruje wtedy w Polsce a bez Abmeldung moga byc z tym problemy albo rejestruje tam na siebie.