Skocz do zawartości

Problem z nawiewem!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 320i z 93, jakieś pół roku temu zauważyłem że mam bardzo słaby nawiew na przednią szybę ale pomyślałem sobie że to nic specjalnego, oczywiście teraz gdy przyszły mocne przymrozki jest duży kłopot z rozmrożeniem przedniej szyby, wydawało mi się że wystarczy wymienić mikrofiltr i będzie ok ale niestety dalej mam bardzo słabiutki nawiew na przód a także nie dość mocny jak na maksymalną moc nawiewu na pasażera.

Czy miał ktoś podobny problem? Proszę o jakieś propozycje wyjścia z tej sytuacji

Pozdrawiam :)

Opublikowano

mój brat ma taki sam problem w e34 TDS, ostatnio to o mało mu szyby nie pozamarzały podczas jazdy, mechanik stwierdził, że zablokowały się elektrozawory regulujące temperaturę w ogrzewaniu, później podotykał przewody od chłodnicy i się okazało, że są jedynie letnie (po ok godz. jeździe i 10 min piłowania na postoju) czyli następna usterka to zablokowany termostat (wiecznie otwarty) lub jego brak.

napomknę tylko że wskazówka temperatury silnika była w pionie.

może kolega ma też którąś z tych dolegliwości

Opublikowano

Patrzyłeś na te linki:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=13201

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=11803 :?:

Jeszcze możesz sam pozaglądać, może coś tam gdzieś wlazło nie powoływanego? :norty: Ewentualnie poprzedni właściciel coś kombinował?

Opublikowano
  • Autor
Jeżeli chodzi o samą wymianę mikrofiltra to ją przeprowadziłem znajdował się pod schowkiem pasażera ale jednak coś nie gra, próbuje zaglądać do każdego zakamarka ale do niektórych miejsc jest trudno, jeżeli chodzi o ogrzewanie i temperaturę moim zdaniem jest wszystko ok. Chyba że jest jeszcze jakiś filtr o którym nie wiem i który trzeba wymieniać, oczywiście pomijam podstawowy filtr powietrza
Opublikowano
Witam mam 320i z 93, jakieś pół roku temu zauważyłem że mam bardzo słaby nawiew na przednią szybę ale pomyślałem sobie że to nic specjalnego, oczywiście teraz gdy przyszły mocne przymrozki jest duży kłopot z rozmrożeniem przedniej szyby, wydawało mi się że wystarczy wymienić mikrofiltr i będzie ok ale niestety dalej mam bardzo słabiutki nawiew na przód a także nie dość mocny jak na maksymalną moc nawiewu na pasażera.

Czy miał ktoś podobny problem? Proszę o jakieś propozycje wyjścia z tej sytuacji

Pozdrawiam :)

jak nawiew hmmm

Sprawdz rezystor. mialem to samo dziala tylko 4ry poziom reszte szlak trafil