Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zmieniłem kilka dni temu silnik (M-10) w moim e-30 i pojawił mi się problem z ogrzewaniem. Auto grzało mi się a do środka leciało zimne powietrze. Na początku sądziłem, że nie otwiera mi się termostat, ponieważ 2 przewody dochodzące do termostatu były gorące a trzeci był zimny. Sprawdziłem go w zagotowanej wodzie ale pięknie się otwiera. Pompa wody jest nowa więc problem musi tkwić gdzie indziej. Chwilowo otworzyłem termostat na stałe i jeżdżę niedogrzanym samochodem. Nie wiem gdzie szukać przyczyny. Jeżeli ktoś miał podobny problem lub wie jak usunąć usterkę będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc lub zainteresowanie moim problemem.

Bogdan

Opublikowano
najprawdopodobniej nie otwiera sie zawor do ogrzewania przy nagrzewnicy. Znajdziesz go na rurce przy nagrzewnicy kolo pedalu gazu. Ale najpierw sprawdz bezpieczniki...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
czesc mam identyczny silnik m10 i identyczny problem mogł bym wiedziec jak go rozwiazałęs ???