Skocz do zawartości

czy moj tds byl chipowany??pomocy i prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.mam 318tds...kilka dni temu zajrzalem do kompa i zerknalem w chipy ..z wierzchu niby oryginal ale pod spodem jak je wyjalem sa odrecznie jakism pisakeim zapisane numery sterownika i numery chipow od turba i silnika....czy mozecie mi powiedziec czy cos takiego moze byc fabryczne????chyba nie.....poza tym te napisy sa estetyczne ale widac z ektos je napisal....mam na kazdym chipie po 2 kilkucyfrowe liczby z numerami o ktorych juz wczensiej pisalem......

powiedzcie co o tym sadzicie?auto jezdzi dobrze,nie kopci i pali bdb...w sumie bardzo dobrze no i pali 5 litrow....zaznaczam z edo sterownika zajrzalem dopiero teraz bo wczesniej jakos nie mialem okazji.....auto jest z 1997 roku a zakupilem je w 1998....tak z ciekawosci zajrzalem i mnie nurtuje ten fakt....

Opublikowano
skoro kupowałeś od helmuta, to powinna być wzmianka w briefie - oni tam wpisują takie informacje, ale jeśli kupiłeś roczne auto, to raczej mało prawdopodobne, by ktoś w nim grzebał gdy było jeszcze na gwarancji ... może potem coś się stało bez Twojej wiedzy - np. mechanik spalił przypadkowo kompa i podmienił na sprawny nic nie mówiąc - porównaj (o ile masz możliwość) osiągi z inną 1,8TD i będziesz miał jakiś pogląd

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
wlasnie nikt nie grzebal a i sterownik ma te numery co powiniem..poza tym nikt by nie podmienil bo musialby programowac jescze immobilizer ktory jest wlasnie w sterowniku:)inna rzcez ze mam super pewnego mechnaika ktory naprawia tylko bmw i watpie zeby cos mi wykombinowal.....co do porownac to wlasnie nie mam takiego auta w poblizu ale auto jezdzi analogicznie do 1.6 w benzynie - od startu napewno nie przgeram a byc moze wygram....