Skocz do zawartości

żołta kontrolka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie, posiadam e36 316 w automacie, i od jakiegos czasu zapala mi sie żołta kontrolka z Jakimś takim "trybikiem" a w środku wykrzyknik. Coż to moze oznaczac? mały poziom oleju w skrzyni?
Opublikowano
  • Autor
okej, dziekowka. a jak podejrzewasz jaka to może być częśc? moja skrzynia działa idealnie, ale ostatnio miałem sytacuje wypadkowa i w celu unikniecie kolizji musiałem nacisnac do dechy hamulec a nastepnie do dechy gaz zeby "uciec" przed gosciem z tylu ktory by mi wjechał w tył,na szczescie sie udało, ale potym zoroientowalem ze zaswiecila sie ta kontrolka.
Opublikowano
  • Autor
chciałem iz jak podczas zaplonu lampka gaśnie. wyskoczyla mi wtedy i raz podczas jazdy.
Opublikowano
Niestety ale kompletnie nie mam doświadczenia z automatami. Musisz poczekać na wypowiedź kogoś mądrzejszego.
Opublikowano
  • Autor
ponawiam pytanie-i licze na odpowiedz specjalistow, badz klubowiczow ktorzy mieli ten sam problem.
Opublikowano

Najlatwiej podlaczyc auto do kompa i sprawdzic bledy. Moze to bylo cos chwilowego i pali sie bo pamieta blad.

Tez tak kiedys mialem. Auto nie chcialo odpalic zapalila sie kontrolka, po chwili auto normalnie odpalilo ale kontrolka sie swiecila.

Po odczytaniu bledow okazalo sie ze nie kontaktowala wtyczka od sterownika skrzyni. Poprawilem ja , skasowalem blad i juz bylo oki.