Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z szybą pasażera jest otwierana elektrycznie i ma założone domykanie szyb problem pojawił sie tydzien temu chciałem zamknąć uchyloną szybe i usłyszałem trzask i teraz jak sie zamyka to idzie bokiem co moglo sie popsuć ?? i jak wogóle dostac sie do szyby oglądałem taicerke i jest przymocowana jakimiś dziwnymi śrubami prosze o pomoc :(

drugie pytanie to ubywa mi płynu chłodniczego i tak do oleju sie nie dostaje sprawdzałem , nie ma plam pod autem więc nie wycieka co może być nie tak ?? głowica czy uszczelka jak myślicie?

i trzecie ostatnie pytanie musze wymienić amortyzatory na tył jakiej firmy kupić ? i jakie bo widziałem że są olejowe i gazowe które lepsze??

jakby to było potrzebne to samochód to e35 z motorem 1,6

Opublikowano

witam

co do szyby to pod uchwytem do drzwi masz zaslepki i tam są srubyn następnie musisz zsunać w bok klameczkę do otwierania by zeszła i odkręcić ten zypcyk od zamykania zamków od środka następinie taoicerka jest na kołkach. Tapicerkę musisz od dołu delikatnie podważać bypuściły te kołki. Jak ściągniesz tapicerkę na dole zobaczysz prowadnice suwakowe - prawdopodobnie spadł ci ślizg lub pękł.

co do płunu chłodniczego sprawdz czy na łączeniach nie masz białego nalotu bo jeśli tak to tam masz wycieki ewentualnie sprawdz czy pod dywanikami nie masz mokro i nie parują ci szyby i są tłuste , bo jeśli tak to masz nagrzewniczkę uszkodzoną lub na jej połączeniach uszczelniacze puściły a wtedy demontaż kokpitu by to zrobić.

co do amorów niebędę sie wypowiadał ja kto woli.

niech śię jeszcze wypowiedzą inni koledzy bo może się w czymś mylę lub coś jeszcze dopowiedzą

Wszystkiego najlepszego w nowym roku dla wszystkich i jak najmniej awarii w waszych buniach

Opublikowano
witam co do szyby to Ci nic nie poradze bo jeszcze sie tym nie bawilem,co do wody ubywajacej to mialem ten problem,zadnych oznak ze uszczelka pod glowica bo ani wody w oleju nei bylo ani babelkow w chlodnicy pod autem zadnych plam az w koncu ktoregos dnia puscilo mocniej i zobaczylem szczelil mi delikatnie waz ten na samym koncu silnika ktory wchodzi do bloku a ze pekniecie bylo malo to wszytsko po troszke kapalo na cieply silnik i sladu nie bylo.teraz apropo amortyzatorow to jezeli lubisz autem dosc szybko jezdzic i chcesz dobry amortyzator to tylko bilstein gazowy
Opublikowano
więc kupuje te amorki firmy bilstein i teraz mam pytanko czy musze też kupywac osobno odboje i osłony amortków czy dawają to w zestawie??
Opublikowano
mam jeszcze jedno pytanko ostatnio postanowiłem wysypać zawartość katalizatora i teraz jest strasznie metaliczny dzięwk da się coś z tym zrobić żeby tak to nie buczało??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam problem z szybą pasażera jest otwierana elektrycznie i ma założone domykanie szyb problem pojawił sie tydzien temu chciałem zamknąć uchyloną szybe i usłyszałem trzask i teraz jak sie zamyka to idzie bokiem co moglo sie popsuć ?? i jak wogóle dostac sie do szyby oglądałem taicerke i jest przymocowana jakimiś dziwnymi śrubami prosze o pomoc

na 99% wyjedzil ci sie taki klipsik - http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=290184758777&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=019

Jak zdjac tapicerke juz wiesz. Montaz tego klipsa tez latwy. Powodzenia

Opublikowano

co do szyby to na prowadnicach metalowych pod tapicerka sa takie kwadratowe kostki z plastiku z reguly biale sa...no i nasmarowane smarem zeby ladnie chodzily:)

one bardzo czesto pekaja, ja mialem te same objawy co ty,okazalo sie ze jeden sie wyrobil a drugi pekl i dokladnie tak to wygladalo ze szla bokiem i zachodzila mi np na gume. to normalne w bmw...one kosztuja z 10 zł i za wymiane tez z 10 zl dasz,ale mozna samemu je wstawic jesli wiesz jak:)

proste ale 1 raz lepiej sobie podejrzyj, na przyszlosc sie przyda:)

pozdrawiam,kuba:)