Skocz do zawartości

czy silnik od 318 bedzie pasowal do 316 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

w moim bmw e36 316 93.r popsul sie silnik, nieoplaca sie go reperowac i musze kupic nowy. mam okazje kupic silnik od 318 (1.8) 93r. ale nie wiem czy ten silnik bedzie pasowal do mojego modelu ? pytalem mechanika i tez nie jest w stanie powiedziec. czy ktos z was wymienial taki silnik ? albo zna sie na tym ?

potrzebuje pewnej informacji.

czekam na wasze odpowiedzi

pozdrawiam

Opublikowano

bedzie pasowal. bo to prawie ten sam silnik- ta sama skrzynia, to samo sprzeglo,

polecam ci szukac silnika z rozrzadem opartym na lancuszku- a nie na pasku jak to jest w m40 czyli juz sinik m43 jest to silnik zmodernizowany-nastepca paskowego m40. Sadze ze on rowniez bedzie pasowal tyle ze zmiany dotycza ukladu dolotowego wiec musialbys chyba dokupic osprzet do niego

(napisz jaki masz dokladnie motor )

no i jesli osoba kazaaca nazywac sie 'mechanikiem ' nie wie takich rzeczy to odpusc go sobie i poszukaj kogos kto ma codziennie cos wspolnego z ta marka

Opublikowano
wlasnie nie wiem jaki mam dokladnie silnik musial bym isc do mechanika i zobaczyc a troche mi sie nie chce (po sylwku) .. szkoda ze wiecej osob sie niewypowiedzialo :/
Opublikowano

sprawdzilem - silnik M40

i jeszcze cos.. koles ktory sprzedaje ten silnik powiedzial ze silnik bedzie pasowal na 100 % ale nie jest pewny czy komputer bedzie pasowal bo 1,8 ma inne parametry niz 1,6 (mechanik mówil to samo), ale pisze ze komputer tez ma do sprzedania.

daje gwarancje montazową pisemna.

chyba musze zaryzykować