Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W praktycznie każdym wtrysku benzyny jest tak, że jadąc z załączonym biegiem jak puścimy pedał przyśpieszenia to do silnika nie podawane jest paliwo, a tłoki przepychają samo powietrze.

Jeśli zamontujemy instalcje I/II gen czy nawet blos'a to niestety nie ma już takiego efektu, oczywiście na LPG.

A nie spalony gaz jest wyrzucany przez wydech, czasem eksplodując, można to zaobserować zwłaszcza jak przy 6000tys/obr puscimy gaz i zaczniemy hamowac silnikiem, słychać wtedy charakterystyczne "pach, pach"

Czy wtrysk LPG podaje paliwo podczas hamowania silnikiem?

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

Troche jest inaczej jak piszesz.

Jak puścisz pedał przyspieszenia to przepustnica zamyka dopływ pow. i gazu, a strzały po przygazówce to przez dużą dawkę gazu która trafia do silnika przy zamkniętej przep.(bogata mieszanka),

a aprzy chamowaniu silnikiem przecież komp zapłonu nie odcina i spala gaz pod warunkiem że nie ma go za dużo(bo wtedy "pach pach") u mnie przy przegazówkach na Pb to ładuje w wydech aż miło a na gazie nie(blos zamyka dopływ gazu). Z tego co piszesz to ile by musiały palić ins. I II czy blos a wielkiej różnicy w porównaniu do sekwencji nie ma(nie porównuję tu tych ins. bo nima sensu).

A wtrysk gazu jeżeli jest zczytywany z wtrysku Pb to pewnie podaje tylko ninimalną dawkę(czyli pewnie tyle co na biegu jałowym)ale nie jestem pewien.

Opublikowano
Troche jest inaczej jak piszesz.

Jak puścisz pedał przyspieszenia to przepustnica zamyka dopływ pow. i gazu, a strzały po przygazówce to przez dużą dawkę gazu która trafia do silnika przy zamkniętej przep.(bogata mieszanka),

a aprzy chamowaniu silnikiem przecież komp zapłonu nie odcina i spala gaz pod warunkiem że nie ma go za dużo(bo wtedy "pach pach") u mnie przy przegazówkach na Pb to ładuje w wydech aż miło a na gazie nie(blos zamyka dopływ gazu). Z tego co piszesz to ile by musiały palić ins. I II czy blos a wielkiej różnicy w porównaniu do sekwencji nie ma(nie porównuję tu tych ins. bo nima sensu).

A wtrysk gazu jeżeli jest zczytywany z wtrysku Pb to pewnie podaje tylko ninimalną dawkę(czyli pewnie tyle co na biegu jałowym)ale nie jestem pewien.

zrob sobie test. przalacz na bene i sprobuj zahamowac silnikiem.. nastepnie wlacz lpg i zrob to samo.

odczujesz roznice ze na benie hamowanie silnikem lepiej wychodzi...

mimo tego ze przepustnica jest zamknieta troche gazu zawsze przejdzie. raduktor pracuje caly czas i podaje caly czas gaz.

gdzies czytalem ze w bmw przy hamowaniu silnikem wtryski wogole paliwa nie podaja. ale reki sobie za to nie dam uciac :mrgreen:

Opublikowano
Czy wtrysk LPG podaje paliwo podczas hamowania silnikiem?

Tak jak przy Pb występuje "cut off" i nie podaje gazu. Czasem przy złym montażu dysz są z tym problemy.

peace & love
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam,

jak to w końcu jest z tym odcięciem dopływu paliwa? 1 i 2 generacja nie odcina dopływu paliwa, blos tez nie, a sekwencja odcina, tak? czy nie mam racji. mam u siebie teraz 2 gen i myślałem że odcina, bo gdy hamuję silnikiem ot na ekonomizerze wskazówka opada do 0. czy jak założę blos też będzie opadała do 0 przy hamowaniu silnikiem?