Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy dzisiaj przyspieszając dosyć gwałtownie moją BEEMKĄ zaczeła mi mrygac kontrolka z wykrzyknikiem, później sie zaświeciła na stałe i wyskoczył komunikat BREMSDRUCK.Zgasiłem ,zapaliłem na postoju i nic się nie wyswietla.

Czy może to być minimalny poziom płynu hamulcowego?Dodam że nie hamowałem.Hamulce są sprawne.Może płyn się bujnął podczas przyspieszania i stad ten komunikat.POMOCY. :doh:

Opublikowano
W dosłownym tłumaczeniu Brems-hamulec. Druck- ciśnienie.Ale w twoim przypadku kontrolka zaswieciła od poziomu płynu czyli bremsflusihkait, czy jakoś tak.
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Wydaje mi się, że jednak autor zapytania wie co mu się zapaliło. Istnieje taka możliwość, że był to fałszywy alarm, skoro wyłączenie stacyjki pomogło. Jednakowoż, instrukcja nakazuje natychmiastowe zatrzymanie pojazdu w przypadku takiej awarii. Na pewno nie zaszkodzi zbadanie szczelności układu hamulcowego, toć to druga, istotna, zaraz po przyspieszeniu sprawność!! :)
Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
  • 4 tygodnie później...