Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam chyba w swoim aucie zegary od innego modelu.Mam 1.8is coupe a licznik mam wyskalowany do 260km a chyba powinno byc do 240.No i obrotomierz mi zanirza,przy 4,5 tys obr. mam odciecie...Czy w takim przypadku predkosciomierz taz klamie?bo takie mam wrazenie i czy licznik kilometrow tez pokazuje falszywie?da sie cos z tym zrobic czy trzeba kupic nowy licznik?
Opublikowano
nie piszesz z którego roku masz tego iS, w aucie przed modernizacją prędkościomierz był do 260km/h, potem (gdzieś od 1995roku) do 240km/h... wszystko ci przekłamuje bo masz licznik prawdopodobnie od wersji 6-cylindrowej benzynowej... do iS cięzko dorwać licznik, pożycz od kogoś zegary do silnika 4-cylindrowego (M40 a jeszcze lepiej M43) - powinno pokazywać dobrze...
Opublikowano
moje atko jest z konca 1993 roku.Kolega ma chybaz 95 o ile sie nie myle i ma na zegarze bodajze 240 km/h.Z kazdego 4cylindrowca bedzie dobrze dzialal?w sedanie i coupe chyba sa takie same i to juz nie ma znaczenia...
Opublikowano
Mam 1.8is coupe a licznik mam wyskalowany do 260km a chyba powinno byc do 240.No i obrotomierz mi zanirza,przy 4,5 tys obr. mam odciecie...

Miałem tak samo jak włozyłem do siebie zegary od 320i. Odcina przy ok 4500. Masz na pewno zegary z 6 cylindrowca. Tak jak pisze Robocop starsze modele miały 260 nowsze 240. Muszisz kupić id is-ki.

Do Robocop zegary z M40 M43 również mogą przekłamywać bo tam jest czerwone pole już przy 6000 zamiast ok 6200.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'