Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc wszystkim.Czy moze ktos mnie oswiecic gdzie jest zamontowany w E-60 komp oswietlenia odpowiedzialny za sterowanie xenonami a scislej napieciem zsilajacym. Za pomoc dziekuje i pozdrawiam Jacek
Opublikowano
Pewnosci nie mam ale do reflektora dochodza rozne napiecia postojowe maja 12v diody 9.6v a tam gdzie byly zarowki halogenowe jest na wyjsciu 10.5.v. Za cale oswietlenie odpowiada modul swiatel jest on gdzies schowany pytanie gdzie ? Bylem z tym pytaniem u dillera to jak uslyszeli ze zmienilem lamy i chce zmieniac komp lub modul jak kto woli to zrobili takie oczy jak bym opowiadal o wyladowaniu UFO na parkingu.Dodam ze jestem teraz w USA i nie mam kogo sie poradzic.Pozdrawiam z Glenview Jacek
Opublikowano
jaba7 bo włąsnie w tym problem ze juz w E60 masz w większości komputerów zapisane dane auta vin itd przez to trzeba je zgrywać. Nie wiem czy mod świateł również ale sądze ze raczej tak gdyż tam się również zapisuje przebieg auta.
Opublikowano

Witam

oprócz wymiany lamp na xenony trzeba pociągnąć dodatkowe kable z modułu świateł do lamp (np sterowanie bixenonem) oraz przeprogramować moduł świateł (w ASO)

moduł świateł znajduje się w kabinie po lewej stronie, z boku, nad podnóżkiem lewej stopy, za deską rozdzielczą, dostęp od dołu po zdjęciu osłony deski nad pedałami.

Pozdrawiam

typer

Opublikowano
czesc koledzy. Dziekuje za pomoc znalazlem modul swiatel po odpieciu go jest tylko oswietlenie wnetrza i zegarow.Reszta nie dziala.Moje pytanie brzmi czy nie lepiej kupic nowy modul do lamp xenonowych i samemu go zamontowac. Pojade do serwisu dowiem sie dokladnie co trzeba zrobic i ile to kosztuje a potem podziele sie swoja wiedza na forum .Nie wiem ile w Polsce ale tutaj modul swiatel do xenonow kosztuje 470$ cene podaje jako ciekawostke.