Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj rano trochę się zląkłem bo po odpaleniu auto zaczęło trząść całą budą, silnik jakby nie palił na jeden cylinder. Co ciekawe po zgaszeniu i odpaleniu ponownie po około 10 minutach silnik pracował już równo, jak zwykle.

Świece wymieniałem niecały rok temu. Może wilgoć się gdzieś dostała albo któraś z cewek/przewodów się kończy? Jak to zdiagnozować?

Pozdrawiam

Opublikowano
na kompie jakims najlepiej - np na kts - mysle że to cewki wymieniałeś kiedyś?? bmw twierdzi ze powinny być wymienianie co 100tyś km
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
mam ten sam problem gdyż przewody i kable wymieniłem 4 mies. temu gdy zapale caly czas pracuje na 3 cylindrach przyznaje sie jaką godzine stał na zapłonie
Opublikowano
Kumpel miał podobny przypadek i po wymianie świeczek było oki :mrgreen: po ostatniej wymianie jeżdził niecałe pół roku i znów do wymiany i powiedzieli mu ze moze to być wina cewki ze pier... świece :lol: