Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem ze czesto sie zdarzalo... ale nie znalazlem odp czy mozna spr VIN za granica...

mam taki problem ze auto stoi w niemczech ma je pierwszy wlasciciel ale nie ma ksiazek... choc twierdzi ze przebieg jest oryginalny...

auto e46 sedan rok 2000 diesel...

czy istnieje mozliwosc spr histori... i czy ktos na forum ma taka mozliwosc... dzieki !

PS. wiem ze jest temat o VIN ale napisalem tu poniewaz nie wiem czy jest to tech mozliwe... a VIN samego jeszcze nie mam...

Opublikowano

Ja kupiłem auto z niemiec: kniga servisowa itp jest.

Zadzwoniłem w Polsce do servisu BMW z zapytaniem o historię. Powiedzieli mi tylko, że auto było servisowane ale historia napraw została wykasowana.

Ale podobno w klczyku zapisane jest wszystko - ale podobno.

Opublikowano

witam,

w kluczu jest wszystko zapisane i to jest praktycznie jedyna możliwość sprawdzenia co działo się z autem - trzeba jechać z kluczem do serwisu bmw i sprawdzić to jest najpewniejszy sposób bo ponoć zmiana danych w kluczyku wymaga dużego nakładu finansowego i poprostu się nie opłaca

Opublikowano
aha po nr VIN można też sprawdzić ale tylko w tym kraju w którym auto było serwisowane- gdzie indziej nie da rady bo bmw nie ma wpolnej bazy informatycznej
Opublikowano

Kluczyk tez czytalem ze jest najbardziej prawdopodobnym do spr...

Facet w niemczech sprzedaje E46 sedan rok 2000 diesel z 111000 przebiegu... jest 1 wlascicielem ale nie ma ksiazek i to jest dzwine... a leciec do niemiec zeby sie przekonac tylko po to ze cos jest nie tak...

pisal ze przebieg jest oryginalny ale jak zobacze to gdzies na papierze to uwierze...

No i wlasnie jest kilka historii jedni mowia ze sie da drudzy ze nie...

Jak bede mial Vin to napisze do ktoregos z dealerow w niemczech moze pomoga...

Opublikowano
sam Vin mógłbym Ci sprawdzic- mam program diagnostyczny z VIN-ami ale to raczej niewiele daje..... No chyba ze z VIN wyjdzie CI ze cabrio kupujesz.... :D
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Wyposazenia nie podaje ale tylko proste info z tego co pamietam. Daj na PRV to ci odpisze co tam wyszło.... Kilka milionów samochodów każde z innym wyposażeniem...... no to gdzie te baze miałbym przechowywać... ??? :-))
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

podstawowe dane sprawdzisz sobie sam www.realoem.com

czyli co za auto data dokładna itp... wystarczy wklepac 7 ostatnich znaków z Vin

o wyposażenie napisz w temacie "prosze o rozkodowanie VIN" tam chłopaki Ci napisza wszystko łaczeni z tym czy ma zaplniczke i popiołkę :)

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Ja ci mogę powiedziec tylko tyle, że ja trzymam się z daleko od ogłoszeń, w których podane jest tylko i wyłacznie numer ogłoszenia i telefon.

Poproś kolesia o dokładne zdjęcia samochodu, oraz jeśli jest pierwszym właścicielem to musi mieć książkę serwisową (może być nie wypisywana) ale być musi.

Spytaj odnoście transakcji jak on to sobie wyobraża - i czy przypadkiem nie chce zadatku.