Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z obrotami,zaczeły falować miedzy 200-1500 a bywało że silnik zgasł kiedy wrzóciłem na luz.Dziś zauwarzyłem,ze obroty falują kiedy jest właczony klimatronik,a głównie kiedy włączam ogrzewanie tylniej szyby(wszystko to odbywa się na ciepłym silniku)Ostatnio wymieniłem przepływke,termostat,sonde(uniwersalna może to jej wina)

Z góry dziękuje Wam za odpowiedż!!

Pozdrawiam.

Opublikowano
Swiece mam nowe,nie zaciąga lewego powietrza problem wystąpił nagle jakby nie było po wymianie sondy, jutro podjade na kompa dziwi mnie to że falują najbardziej kiedy włącze ogrzewanie tylniej szyby
Opublikowano
Falowanie wystepuje caly czas? I czy przy dodawaniu gazu silnik pracuje normalnie czy tez wariuje i jest bardzo czuly na dodawanie gazu?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Powracam do tematu, poniewaz przyczyną moich problemów była sonda,po wymianie na orginał wszystko wróciło do normy,może się to komuś sprzyda.

Pozdrawiam.

Opublikowano
jakbys sie troche wysilił i przeszukał forum to bys znalazł mój post w którym wlasnie o czyms takim pisalem :naughty: - ten sam silnik ten sam objaw ta sama przyczyna
Zbir