Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W e34 m20b25 podobno w bloku silnika gdzieś obok kolektora wydechowego jest odpowietrznik bloku?

Prawda czy fałsz?

Nie miałem okazji sprawdzić.

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano

Rzeczywiscie jest sruba, ktora sluzy do spuszczania plynu chlodniczego z bloku silnika, ale to nie jest odpowietrznik. Odpowietrzniki sa 2 jeden w obudowie termostatu a drugi w chlodnicy.

Pozdro

Opublikowano

Śruba spustowa.

Rozumiem.

Ale czytałem gdzieś na forum, jak któryś z mechaników właśnie ta śrubą odpowietrzył problematyczny układ chłodzenia w m20.

Da radę więc przekwalifikować tą śrubę i użyć jej do dodatkowego odpowietrzenia?

Co o tym sądzisz kolego?

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano

Mysle, ze jest to mozliwe, tylko zastanawiam sie po co? W momencie zalewania bloku silnika nowym plynem zdejmujesz waz wylotowy (chyba ten co idzie do zaworkow) i blok sam sie ladnie odpowietrza pod wplywem wlewanego plynu. Nie sadze zeby tam zalegalo jakies zbedne powietrze. Powinno samo wyleciec bo blok jest najnizej calego ukladu. Ja tak zrobilem i wszystko ladnie dziala.

Co do odpowietrzania ukladu chlodzenia to zalecany jest 3 odpowietrznik wlasnie w okolicy zaworkow, poniewaz tam jest najwyzej i zawsze trudno odpowietrzyc. Osobiscie niezastosowalem i jest OK.

Opublikowano
Tak ,przydałby sie tam odpowietrznik,ja go mam ,założylem z francuza"", dopiero mozna dokładnie odpowietrzyć,szczególnie jak ma sie gaz---pzdr --- :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz