Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ponieważ pękła mi głowica w BMW 325 TD i nie wiem czy moge kupić głodice od 325 TDS bo słyszalem ze sa tam jakies różnice przy mocowaniu kolektora ssącego jeśli ktoś sie z tym spotkał prosze o odpowiedź.
Opublikowano (edytowane)

nr głowicy od 325 TD m51

11 12 2 246 178 cena nowej w aso to 5058zł

nr głowicy od 325TDS m51

11 12 2 246 178

wg katalogu td i w tds wystepowala ta sama glowica bo to ten sam silnik jest

ewentualne roznice moga byc w rocznikach np pomiedzy 91 a 98

nr głowicy podany przez emnie dotyczy rocznikow od 09.92 do 01.96 tak jest w katalogu chocdz wiem ze w 97 i 98 roku tez nic sie nie zmienilo

nr glowicy silnika m51 z 91 roku to: 11 12 2 245 326

Edytowane przez tomect
Opublikowano
Ja słyszałem ze sa roznice w kolektorze ssącym ponieważ TDS ma kolektor plastikowy i ramiona kolektora sa takie cieńkie a w TD kolektor iest metalowy i ramiona sa grube ale jak usłyszałem cene głowicy postanowiłem kupic cały silnik od TD. Ale dziekuje za odp.
Opublikowano
Ja słyszałem ze sa roznice w kolektorze ssącym ponieważ TDS ma kolektor plastikowy i ramiona kolektora sa takie cieńkie a w TD kolektor iest metalowy i ramiona sa grube ale jak usłyszałem cene głowicy postanowiłem kupic cały silnik od TD. Ale dziekuje za odp.

ktos wprowadzil ciebie w blad bo td i tds ma identyczne kolektory w tych samych rocznikach .byla jakas roznica wizualna na przelomie 96 roku .

Róznica moze byc wtedy gdy wystepuje zawor erg bądz kiedy go nie ma ale nie ma to reguly poniweaz erg wystepuje zarowno w td jaki iw tds