Skocz do zawartości

Podgrzewanie lusterek + drganie:/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam taki problem mały... Więc w swojej Buni mam podgrzewanie lusterek ale podgrzewa mi się tylko lusterko od strony kierowcy. Jest to normalne czy powinno podgrzewać się również lusterko od strony pasazera. Poza tym mam jeszcze problem bo lusterko od strony kierowcy zaczyna mi drgać przy ok 100km/h... Wie ktoś jaka jest tego przyczyna?
Opublikowano
Mozna zastosowac maty zamienniki w cenie nie przekraczajacej 10 zl np. na allegro ale ich montaz jak dla mnie jest skaplikowany :) (jest nawet opis na forum jak to samemu zrobic) a jesli chcialbys wymieniac cale lustro z mata no to niestety trzeba liczyc nawet 200 zł (tak mi powiedzieli godzie w serwisie) ale zawsze mozna poszukac jakichs zamiennikow.
Opublikowano

Lusterko ma pewnie drobne luzy i przy pewnej prędkości zaczyna drgać. Sprawdź mocowanie lustrka. Co do grzania to powinny oba grzać. Przyczyn może być kilka:

1.Masz niepodgrzewane lusterko (chyba że ci wczesniej grzało to odpada) np mogło być zmieniane

2.Padła Ci mata jak już koledzy pisali

3.Przy wymianie lusterka mógł ktoś niepodlączyć kabelka

Opublikowano
witam.ja miałem taki sam problem z lusterkami tylko oba nie grzały.po wyjęciu wkładów luster znalazłem przyczynę,a mianowicie poprzedni właściciel zamontował zwykłe wkłady nie podgrzewane.kupiłem nowe zamienniki około 50 zł za sztuke i jest ok.co do drgania lustra to przyczyna może być jedna masz włożony kiepski zamiennik i jest źle spasowany, zachacza ci o obudowę lustra i to jest przyczyna drgań.