Skocz do zawartości

OBC uproszczony.. zmiana języka i inne :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witka, wesolych na starcie :)

mam pytanko:

po pierwsze: juz nie pierwszy raz poruszam ten temat, ale:

1: obc wyswietla mi za kazdym razem:

Rucklicht defekt - wiem, że to dotyczy światła cofania, które mam :duh:

Kennzeichenlicht - pojawia się bardzo żadko, wiem, że dotyczy oświetlenia tablicy rejestracyjnej, które również nie zawodzi :?

Kuhlwasser Prufen - poziom płynu spadł w pobliże minimum.. a wcale nie spadł, bo jest w normie :wink:

Betriebsanleitung - ponoć, gdy pojawi się ten napis trzeba zerknąć do instrukcji, której nie mam w języku mi przyjaznym (mam tylko kilka stron w PL), więc liczę na Waszą pomoc.. :mad2:

BARDZO PROSZĘ O POMOC W ODSZYFROWANIU PROBLEMU...

Druga sprawa:

chciałbym podjechać na komputerek ponieważ słyszałem, że da mi to więcej info o stanie autka, i tu moje pytanie:

czego się mogę dowiedzieć, oraz gdzie w Warszawie można podpiąć autko (chodzi mi o miejsce o pewnej jakości, ale i o niskiej cenie .. jak każdemu :)

oraz jakby ktoś mógł podsunąć miejsce, gdzie tanio można wskoczyć na hamownię..

za wszelkie info wielkie dzięki :)

Edytowane przez Lajfel

320 POWODÓW DO SZCZĘŚCIA :]

Obczaj: http://picasaweb.google.pl/Lajfel/Bunia

Opublikowano
Na kompa na Mińską (25-chyba). Mają tam naprawę klimy też. Jadąc od strony praskiej w kierunku centrum po prawej stronie to będzie.
Opublikowano

Witka, no więc troszkę posiedziałem wczoraj w necie, i dziś zmieniłem sobie język OBC na EN, o nieeebo lepiej :)

Dodam, że mam nie pełny OBC, tj. "1, 10, 100, 1000 ,data godzina, +5 przycisków (temperatura, st. celsjusza bądź farenheita, memo, set/res, check)

jeśli jeszcze ktoś nie wie, to robi się to tak:

1. wcisnąć jednocześnie przyciski "10" i "1000", pojawi nam się napis "funktion."

2. przyciskiem 1 wprowadzić opcję "funktion 01"

3. zatwierdzamy "set/res", pojawia się " Sprache: 1 dt (niemiecki)", i przyciskając dalej "1" mamy do wyboru: francuski, angielski, włoski, hiszpański, amerykański.

4. Po wybraniu pasującego nam języka zatwierdzamy "set/res" i mamy nowy język :)

dodatkowo odkryłem, że mamy w niepełnym OBC kilka opcji:

funktion 00 - test diód wyświetlacza OBC

funktion 01 - język OBC

funktion 02 - format godziny: 12/24h

funktion 03 - format daty: dd.mm / mm.dd

funktion 04 - format temperatury: st. C / st. F (zmienić to możemy również przyciskiem na OBC :) )

i dalej zaczynają się schody :D

funktion 05 - qwartz "cyferki" nie mam pojęcia o co chodzi :)

funktion 06 - już zapomniałem, ale "słowo" 20000002 czy coś w tym stylu, też nie mam zielonego pojęcia z czym to sie je.

mam nadzieję, że komuś pomogłem, oraz że ktoś pomoże mi dalej rozszyfrować ukryte funkcje OBC w wersji uproszczonej :norty:

Odrazu mi się przypomniało..

czy mógłby ktoś napisać jak najłatwiej przeczyścić wyświetlacz OBC bo mam kilka ubytków :worried:

i odrazu napisać jaki jest poziom trudności.. dla laika :D

320 POWODÓW DO SZCZĘŚCIA :]

Obczaj: http://picasaweb.google.pl/Lajfel/Bunia