Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od zakupu w aucie słuchać jakiś pojedynczy stuk przy ruszaniu i przy hamowaniu. Jak ruszę i dodaję gazu to stuków zadnych nie ma. Na dziurach i "policjantach" też nic, co z resztą potwierdzają testy na szejkerach - nie ma nieprawidłowości i stuków.

Stuk jakby po środku auta... jakby ktoś siedział pod autem i lekko młotkiem informował o ruszaniu/hamowaniu :lol: Jak rusze/zahamuję mniej dynamicznie to nic nie słuchać.

Może to coś z wałem? Szukałem podobnych przypadków na forum, ale nic nie pasuje do mojego... :cry:

Opublikowano

witam

skoro na szarpakach ci nc nie wykrylo i piszesz ze te stuki stuk jest przy ruszaniu chamowaniu i gdzies slychac go z tylu lub na srodku samochodu to radzil bym ci przeszukac samochod w srodku i pod tylnim siedzeniem moze kawalek czegos ci lata po samochodzie a to nic nie kosztuje takie przeszukanie i bedziesz mial pewnosc ze wsrodku nic nie ma jak nic nie znajdziesz

pozdro

Opublikowano

...poszukam jak mowisz.. ale w sumie to musialbym znalezc pod siedzeniem chyba metalową kulke 1 kg ;)

Szarpaki nic nie mowią. Na dzirach nie stuka... dlatego sie zastanawiam, czy nie bedzie to nic z ukladu przeniesienia napedu....

Opublikowano
Sprawdz jeszcze dokręcenie śrub w przednim zawieszeniu a dokładnie te które mocują przednią ławę do nadwozia!!!! Miałem taki obiaw w swojej e32 i też byłem na stacji diagnostycznej i pan powiedził wachacze i skasował 20 zł! :mad2: ja zakupiłem wachacze wziełem klucze do ręki i mierze sie do odkręcania a tu :duh: niespodzianka śruba nie dokręcona wiec dokręciłem i wszystko ucichło żadnych stuków przy ruszaniu i hamowaniu!!!! Aha jeszcze jedno BMW z takim zawieszeniem jest ciężko zdiagnozować i musi to sprawdzać fahowiec i dokładnie!!!!
Opublikowano
Wygląda na przegub homokinetyczny na wale ten przy tylnym moście, ale też może być to jeden z krzyżaków a i podpora wału też objawy są podobne.