Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

zaczyna w moim compact mi siadac leciutko tyl i slyszalem ze mozna wmontowac te gumy usztywniajace zeby usztywnic zawieche i lekko ja podniesc,jest to najszybszy i najekonomiczniejszy sposob ale nie wiem co wy o tym myslicie?czy zdalo to egzamin u kogos z was?prosze o rady,pozdrawiam

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Witam. Moze i jest to "najekonomiczniejszy" sposob ale tylko na chwile. Te gumy dlugo nie wytrzymuja i ciagle je trzeba zmieniac. Najlepszym sposobem jest zainwestowanie w zawieszenie i problem z glowy. I tak bedziesz musial to wkoncu zrobic, wiecznie przeciez nie bedziesz jezdzil na wkladach gumowych. Pozdrawiam
Opublikowano
no dzieki,bo na aukcji goscie pisza ze mozna wsadzic wiecej niz jedna na sprezyne jesli chce sie podniesc zawieche,ale jesli to ma mi sie sypac co chwile to nie widze sensu
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Ja też wsadziłem te gumy do tył bo jak mam ful komplet ludzi i jak gdzieś da dołku skoczyło to przycierało o nadkole, no i powiem że na ten ból pomogło. Co się tyczy podniesienia bez wymiany sprężyn to są takie śruby, wygląda to tak samo jak te co się nimi ściąga zwoje zeby niżej siedziało auto tylko te się rozkręca i się trochę zawiecha podnosi, ale jak jest z trwałością tego to nie wiem, widziałem to zamontowane u gościa, choć twierdził że to chwilowe rozwiązanie bo narazie nie miał kasy na nowe części.
Opublikowano
zeby podniesc auto, musialbys ze 2,3 gumy wlozyc. Gumy sa tylko tymczasowe bo nie sa bezpieczne. Moze amory juz powoli zaczynaja miec swoj koniec. Najlepiej kupic nowe albo amory albo sprezyny. Na gumach dlugo nie powojujesz.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
dzieki wielkie za opinie,niestety wyskoczyl gorszy problem .wlasnie zobaczylem ze tyl mam siadniety bo sprezyny tylne sa ulamane wiec gumy juz raczej odpadaja nie?jesli cza wymienic sprezyny to ile daliscie i dalibyscie za pare na tych?pozdro
Opublikowano

Jeżeli były by to amorki to pływał by góra dól a nie siedział normalnie stojąc. Świadczy to o sprężynach. Dziwiło mnie ze siadł od zmiany ich fizycznych właściwości sugerując sie opisem no o i jak sie okazało są złamane. Nie spotkałem sie jeszcze ze sprężynami w BMW żeby siadły w sensie ścisnęły sie co świadczy o ich jakości ale bardzo często jak kończy sie ich żywot pękają.

Sprężyny takie kupisz bez problemu do 100 zł za sztukę. Mam nadzieje ze aż tak bardzo ci nie siadł i ze za którymś mocnym dobiciem nie rozwaliło tobie amortyzatorów

Opublikowano
Jeżeli były by to amorki to pływał by góra dól a nie siedział normalnie stojąc. Świadczy to o sprężynach. Dziwiło mnie ze siadł od zmiany ich fizycznych właściwości sugerując sie opisem no o i jak sie okazało są złamane. Nie spotkałem sie jeszcze ze sprężynami w BMW żeby siadły w sensie ścisnęły sie co świadczy o ich jakości ale bardzo często jak kończy sie ich żywot pękają.

Sprężyny takie kupisz bez problemu do 100 zł za sztukę. Mam nadzieje ze aż tak bardzo ci nie siadł i ze za którymś mocnym dobiciem nie rozwaliło tobie amortyzatorów

o koledzy jakby bylo do 100zl za sztuke to biore z miejsca ale watpie zeby szlo gdzies takie kupic,z tego co sie orientowalem to ponizej 120zl nie zejde.amory sa jeszcze ok,ale siadl mi wlasnie przez te sprezyny i musze sie skupic na wymianie bo gumy juz tu raczej nie zdzialaja nic tym bardziej ze sprezyny i tak musze wymienic

Opublikowano
sprezyny mam seryjne bez zadnego obnizania
Opublikowano
na temat gum powiem tak na własnym doswiadczeniu ze przejechałem 50000 km na jednych gumach i nie widze zeby sie zuzyły moze niemiałem asz tak padnietych sprezyn no ale tak to u mnie wyglada.pozdrawiam
Opublikowano
no u mnie gum juz chyba nie mozna zalozyc bo mam pekniete sprezyny i rozgladam sie za jakimis i wszystkie srednio za 130zl/szt