Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chodzi o to czy warto kupić E34 520 w automacie, które juz 3 lata stoi unieruchomione prawdopodobnie z powodu uszkodzenia głowicy?

Jest już całe zarośnięte przez jakiś zielony mech czy cos takiego..... Ojciec robił hydraulikę u jednego Niemca u którego to auto stoi i tamten powiedział, że za 500 euro odda auto.

A i jeszcze jedna ciekawostka... to BMW ma instalacje gazową.... czy były zakładane fabrycznie takie? Poradźcie i pomóżcie podjąć decyzję, co po tak długim postoju może sie zepsuć i jaki koszt naprawy silnika z ta głowicą uszkodzoną ???

Opublikowano
Nowy silnik 2000zł , skrzynia 1500zł, zawieszenie, hamlulce (pompa, szczęki, dociski, tarcze, przewody) mogło sobie zardzwieć, oczywiście łożyska na 100% ciekawe jak z lakierem. Koszty pewnie około 6 000zł no moze 3000zł przy szczęściu ze mało co jest uszkodzone.
Opublikowano
500 euro to wg mnie zdecydowanie za duzo za takie zarosniete auto z peknieta, nieoplaca sie :nienie:
Opublikowano
Ja za takie auto (uszkodzone!) stojące 3 lata pod chmurą (przynajmniej tak zakładam, skoro mówisz o mchu) nie dałbym 500 zł, a co dopiero €.
Opublikowano

Fabryczne były o ile dobrze pamiętam na gaz ziemny i był to model 518g.

Moim zdaniem nie warto. Ciekawe co jeszcze wyjdzie w praniu.

Opublikowano
Ok. Wielkie dzięki za informacje. Więc składam kase na jakiś porządny egzemplarz, musze się przesiąść z compacta na cos wiekszego bo jest dla mnie za ciasny.... mam prawie 190 cm....