Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siema. mam problem. wczoraj mi zgasla moja beja. a po odpaleniu pali sie kontrolka trakcji. i nie gasnie. przez co samochod wolno rusza. powoli wchodzi na obroty. pozniej juz jest ok - na wyzszych obrotach. no i kiedy odpalam silnik musze dluzej krecic. co to jest?
Opublikowano
siema. mam problem. wczoraj mi zgasla moja beja. a po odpaleniu pali sie kontrolka trakcji. i nie gasnie. przez co samochod wolno rusza. powoli wchodzi na obroty. pozniej juz jest ok - na wyzszych obrotach. no i kiedy odpalam silnik musze dluzej krecic. co to jest?

sprawdz ladowanie i akum. dobrze naladuj :mrgreen:

Opublikowano
no dobra. ale czemu sie pali ta kontrolka wylaczonej trakcji? wczesniej odpalalem i sie zaswiecala na chwilke razem z innymi i gasla. i tylko kiedy wpadalem w poslizgi migala. tak jak powinno byc. a teraz sie swieci nonstop. i dlatego mi tak przychamowuje samochod ze powoli rusza z niskich obrotow
Opublikowano
no dobra. ale czemu sie pali ta kontrolka wylaczonej trakcji? wczesniej odpalalem i sie zaswiecala na chwilke razem z innymi i gasla. i tylko kiedy wpadalem w poslizgi migala. tak jak powinno byc. a teraz sie swieci nonstop. i dlatego mi tak przychamowuje samochod ze powoli rusza z niskich obrotow

zrob jak pisalem a pozniej szukaj przyczyny...moze wyl.ci sie przyblokowal albo jakis czujnik padl :norty:

Opublikowano

Nic ci nie przychamowuje samochodu, jak silnik ci sie muli i trakcja nie dziala to masz pewnie walniety przeplywomierz powietrza. Silnik steruje trakcja a wiec jesli cos jest nie tak i silnik sie muli trakcja tez moze przestac dzialac. Przerabialem to u siebie. Chyba ze pali ci sie tez kontrolka ABS-u ale nie wspominales o tym wiec zakladam ze nie. koszt nowej przeplywki w ASO okolo 1300 pln.

Opublikowano
panowie juz jest git. dziala. nie wiem jak. przeczekalem noc i dziala. to nie byl przeplywomierz. przeplywomierz juz robilem pare miesiecy temu:) byly troche inne objawy - spalanie 30l/100 km, gasnacy silnik (trzeba bylo caly czas gazowac) i nieprzyjemne wibracje calego nadwozia pochodzace z silnika. biedna moja beemeczka:) dzieki za pomoc. na razie dziala. wesolych swiat maniaki