Skocz do zawartości

Pomozcie mi rozwiazac zagadke z rozrusznikiem !!! :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam zagadkowy problem z rozrusznikiem :?

nie kreci a wlasciwie w ogole nie reaguje na rozruch z klucza...

po zwarciu sruby od stalego doplywu pradu (klucz 13) ze sruba od automatu (klucz 10) odpala bez zajakniecia... dla przykladu po zwarciu z druga sruba (klucz 8) sruby od stalego plusa (13) kreci zebatka ale automat nie wyrzuca na kolo zamachowe...

nie wiem gdzie mam zaczac szukac usterki bo, nawet nie rozumiem po cholere jest ta sruba z nakretka 8 ?!

licze ze, ktos pomoze mnie naprowadzic na usterke albo chociaz da info gdzie szukac ewentualnych przekaznikow czy ktore to kable w kostce stacyjki albo cokolwiek :mad2:

z gory dzieki za pomoc

pzdr

Opublikowano (edytowane)
mam zagadkowy problem z rozrusznikiem :?

nie kreci a wlasciwie w ogole nie reaguje na rozruch z klucza...

po zwarciu sruby od stalego doplywu pradu (klucz 13) ze sruba od automatu (klucz 10) odpala bez zajakniecia... dla przykladu po zwarciu z druga sruba (klucz 8) sruby od stalego plusa (13) kreci zebatka ale automat nie wyrzuca na kolo zamachowe...

nie wiem gdzie mam zaczac szukac usterki bo, nawet nie rozumiem po cholere jest ta sruba z nakretka 8 ?!

licze ze, ktos pomoze mnie naprowadzic na usterke albo chociaz da info gdzie szukac ewentualnych przekaznikow czy ktore to kable w kostce stacyjki albo cokolwiek :mad2:

z gory dzieki za pomoc

pzdr

sprawdz bezpieczniki i przekazniki...

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=68379&highlight=.

Edytowane przez zbigniewst
Opublikowano
Twój rozrusznik jest sprawny,ma tak działać jak napisałeś. Przyczyną może być kostka stacyjki ,szukaj chyba żółto-czarnego przewodu wychodzącego ze stacyjki ,wyłącz na luz włącz zapłon i podaj na ten przewód + jak zapali to kostka stacyjki uszkodzona .
Opublikowano

zaraz pojde i sprawde kostke na krotko, dzieki ...

jesli chodzi o bezpieczniki to zagadkowe jest to ze, w miejscu gdzie wedlug schematu ma byc 5A na rozrusznik u mnie w ogole nie ma tam nawet podciagnietej instalacji ?!

Opublikowano
zaraz pojde i sprawde kostke na krotko, dzieki ...

jesli chodzi o bezpieczniki to zagadkowe jest to ze, w miejscu gdzie wedlug schematu ma byc 5A na rozrusznik u mnie w ogole nie ma tam nawet podciagnietej instalacji ?!

z ktorego roku masz bmw :?: