Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Led daje skupine swiatło ale punktowe czyli mocne ale mniej. Jakie zarówki kupiłes ze tyle Ci wyszło, bo coś mi się za duzo wydaje...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

chocby wszystkie mozliwe h1, bo chce w koncu potestowac i wiedziec co najlepsze, fotki potem zamieszcze ;)

1x h1 osram nightbreaker - 41zl

1x h1 lucas premium xenon - 25zl

1x h1 philips nightguide - 54zl

p21w cofania (wzmocnione, z sygnalem) - 30

6x p21w philips vision plus - (6,50 komplet) - 39

= 189,-

i zostaja jeszcze w5w ktorych nie zamawialem bo nie wiedzialem co z tylem... ledy postojowe przod/tyl 13 za sztuke... co juz lacznie daje niezla sumke nie wlaczajac kosztow przesylek ;)

dzis wzialem w makro r10w boscha po chyba 3zl czy cos kolo, oraz c5w tez jakos 3 zeta...

wezme tez od tego goscia identyczne ledy i sobie porownam... moge zamiescic potem fotki z efektu koncowego i przed :)

btw wzialem dzis tez w makro debice 195/65/r15 w dosc niezlej cenie bo 165 :mrgreen:

Pozdrawiam
Opublikowano

Zobacz co sie dzieje tutaj. Ja w makro nie kupuję niczego oprocz zarcia. Kupilem kiedyswycieraczki i rozlecialy sie po miesiącu. BOSCHe. Sprawdź datę produkcji na oponie. Na opony com aktualnie mają z 37 tygodnia 2007 ale mają tez po 163 FIRESTONE Winterhawk za którego w ubiegłym roku płaciłem u nich po 200.. Wtedy Dębica była tez po 165.

http://www.opony.com/producent.asp

Co do tych ledów nie mam przekonania ale widzę ze resztę kupiłeś z górnej półki. Ciekawe czy nightguide czy nightbreaker swiecą lepiej. Lucas chyba do długich pojdzie bo najmniej używane.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
chocby wszystkie mozliwe h1, bo chce w koncu potestowac i wiedziec co najlepsze, fotki potem zamieszcze ;)...

JOhnny, a może przetestujesz na użytek forum też różne oleje silnikowe i kilka kompletów nowych opon ??? (najlepiej zacznij od takiego rozmiaru, który chcę teraz kupić, czyli 205/60/16, bo obecne moje 215/55/16 są ok., ale następne chcę tańsze)

Pozdrawiam :-)

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Zobacz co sie dzieje tutaj. Ja w makro nie kupuję niczego oprocz zarcia.

Hehe ;)

Czasem cos sie trafi fajnego...

Kupilem kiedyswycieraczki i rozlecialy sie po miesiącu. BOSCHe

O dziwo chcialem kupic, ale nie mieli 60... w sumie to poczekam chyba az sie ociepli i dopiero zmienie, bo ta guma nie wytrzymuje takich temperatur i szybko po zalozeniu moze sie okazac ze do wyrzucenia...

Sprawdź datę produkcji na oponie.

Wiesz, ze nie zwrocilem na to uwagi, jakos zupelnie o tym zapomnialem...

Jutro zobacze, bo sa aktualnie jeszcze w aucie (niezalozone).

Jako ciekawostke moge powiedziec, ze po samej zmianie przodu na dwa rozmiary mniejsze, odczulem realny spadek spalania.

Wczesniej na 10l lpg robilem 45-50km, na 185/65/15 zamiast 205 (tylko przod) w identycznym trybie jazdy (miasto) na 20l zrobilem 130km...

pomylki w obliczeniach wykluczone bo zawsze wyjezdzam gaz do 0 zanim tankuje... wiec 30km extra gratis... ciekaw jestem czy moze cos sie jeszcze polepszy jak zmienie tyl z 205 na 195, jak tak to zaloze jakies 13" :twisted2:

a na powaznie juz... co do dat produkcji to sprawdze jutro

Co do tych ledów nie mam przekonania ale widzę ze resztę kupiłeś z górnej półki. Ciekawe czy nightguide czy nightbreaker swiecą lepiej. Lucas chyba do długich pojdzie bo najmniej używane.

Wszystko biore z gornej polki, ledy tez ;)

Mam chyba dozywotni zapas zarowek juz.... :twisted2:

Dodatkowo helltec 100w xenon i litech ...

Podejrzewam ze te hellteci beda najlepsze i skonczy sie tak ze dokupie jeszcze 2 komplety... ale zobaczymy jak bedzie, na dniach dojda paczki to sie okaze.

A tak na bierzaco to mysle ze osram w mijania, philips w przeciwmg. a lucas/helltec w dlugie, ale pewnie bedzie inaczej (3 x helltec)

jestem zachwycony tymi zarowkami wprost...

zostala mi jeszcze jedna firma w sumie, farenheit... ale jak narazie sobie daruje bo wydalem na to tyle ze moglbym niedlugo montowac zestaw xenon :P

JOhnny, a może przetestujesz na użytek forum też różne oleje silnikowe i kilka kompletów nowych opon ??? (najlepiej zacznij od takiego rozmiaru, który chcę teraz kupić, czyli 205/60/16, bo obecne moje 215/55/16 są ok., ale następne chcę tańsze)

Chetnie, znajdz tylko sponsora :)

Pozdrawiam
Opublikowano

Z tymi 100W mam nadzieję ze żartujesz. Kto produkuje te helltec? Hella? Chyba nie czytaleś posta o wypalanonych odbłyśnikach i w ektremalnej sytuacji wtopieniu sie zarówki w obudowę. Kupileś naprawdę dobre Phillipsy, dające najwęcej światła z dosępnych H1 Phillipsa, do tego podobno niezłe Osramy chociaż doświadczenia nie mam więc nie psuj tego tymi setkami.

P.S. Bedziesz czycil lampy przed zakupem czy wkladasz tak? Ja dogadałem cene z Niemcem na nowe czarne Helle 280 Euro z przesyłką, mozę jakby się zebrało kilku chętnych byłoby jeszcze taniej.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Ciekawe czy nightguide czy nightbreaker swiecą lepiej.

Co prawda nie miałem tych naightgid-ów ale mam osram night breaker i z tych oramów jestem super mega zadowolony. :mrgreen: Normalnie "bujam w obłokach" podkreślę ponownie ten cudzysłów) podczas jazdy nocą! :obloki: Żarówki założone po czyszczeniu lamp. Mam je założone w mijania i długich nie włączam zbyt wcześnie, aby się nacieszyć. W drogowych mam jakiś standard, bodajże bosmana albo narvę. No i te osramy świecą bielej. :dance:

Przy nast. okazji wymienię standard na... :doh: No właśnie. Night breaker, lub nigt guide. Jeszcze nie wiem. Obrady trwają. :mrgreen:

Opublikowano
Qrde, mam nadzieję, że nie zapeszę. :duh: Parę miesięcy temu, gdy się pochwaliłem Philipsem, to popaliły się drugiego dnia. :mad2: :doh:
Opublikowano
Qrde, mam nadzieję, że nie zapeszę. :duh: Parę miesięcy temu, gdy się pochwaliłem Philipsem, to popaliły się drugiego dnia. :mad2: :doh:

No popatrz a ja juz rok jeżdzę na Phillipsie :) Co prawda zmieniłem w 1 lampie bo druga przezyła tą o jakies 4 miesiące. Ogólnie nie mogę narzekać na wytzrymałość Phillipsa chociaz testuję BOSCHa +50% o wydłużonej żywotności w drugiej lampie. No i szykuję się na Czarne Helle, ale na razie przyszedł BLOS, czekam na dedykowanego Ultera no i jeszcze planuje zmianę tarcz i klocków przednich na ATE. Sporo wpakuję w auto w tym miesiącu, o N93 dla siebie nie mówiac, także Hella moze się czasem przesunąc o miesiąc.

P.S. Gdyby byli inni chętni na Black Hella moze udałoby się wynegocjować jeszcze taniej ponizej juz wynegojowanych przeze mnie 280 Euro z przesyłką.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Z tymi 100W mam nadzieję ze żartujesz. Kto produkuje te helltec?

Nie zartuje...

Ladnie wygladaja przyznasz... (po prawej)

http://img160.imageshack.us/img160/5174/55wvshelltec100wxenonts1.jpg

zreszta jak pamietasz byla o nich dyskusja w tym temacie:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=67174

Helltec produkuje helltec :) niemiecka firma.

Nic nie mam do stracenia juz bo poprzedni wlasciciel tez jezdzil na 100 jak sie okazalo po wyjeciu spalonej... wiec co mialo sie spalic to sie juz dawno spalilo, nie czyscilem jeszcze soczewek bo nie bylo kiedy, ale mam w planie, a sprawdzac bede wszystkie po kolei zarowno przed czysczeniem jak i po.

Kupileś naprawdę dobre Phillipsy, dające najwęcej światła z dosępnych H1 Phillipsa, do tego podobno niezłe Osramy chociaż doświadczenia nie mam więc nie psuj tego tymi setkami.

Z tego co czytalem to osramy daja wiecej swiatla od tych philipsow, ale zobaczymy. Nie zdziwie sie jak hellteci beda najlepsze :)

Ja dogadałem cene z Niemcem na nowe czarne Helle 280 Euro z przesyłką, mozę jakby się zebrało kilku chętnych byłoby jeszcze taniej.

Jak bede mial nadmiar kasy to o tym pomysle, narazie napewno nie... zreszta i tak 280 euro to dosyc drogo, jesli ja bym myslal o lampach nowych to jakies z podwojnymi ringami ktore sa w okolicach 700-800... ale narazie chyba mam wazniejsze wydatki niz lampy :)

Co do zarowek boscha to nie wiem, ale nie wydaja mi sie jakies extra, ani lepsze od philipsow badz osramow, deklaruja tylko 20%, i efekt blue ktorego jakos nie zabardzo lubie...

http://allegro.pl/item295556324__zarowka_h1_xenon_blue_bosch_okaja_.html

jak ktos ma u siebie te bosche to mile widziane zdjecia, ja sobie zarowki na dlugo odpuszcze juz raczej, predzej zainwestuje teraz w hid niz w jakiekolwiek h1 ;)

Pozdrawiam
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

1x h1 osram nightbreaker - 41zl

Nie polecam, wysiadly po 2 miesiacach w przeciagu 2 dni.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Jak już wspomniałem w innym poście, ja jestem bardzo zadowolony. :mrgreen: Na night breaker-ach jeżdżę od listopada. :roll2: :norty:
Opublikowano

Ciekawe ile u mnie wytrzymaja, w sumie tym pewnie rzadzi przypadek, wez 2 raz, moze wytrzymaja dluzej, a jak nie to masz odpowiedz ;)

Dodam ze w bocznych kierunkach mialem t4w, ale olalem wymiane bo mi zaczal kierunek wylatywac wogole ... oprawka chyba cos nie tak i bede wymieniac na clear diodowe :)

Pozdrawiam
Opublikowano
Ciekawe ile u mnie wytrzymaja, w sumie tym pewnie rzadzi przypadek, wez 2 raz, moze wytrzymaja dluzej, a jak nie to masz odpowiedz ;)

Oby jak najdłużej. :D Rządzi przypadek i dziury w szosie. A to drugie potrafi szybko załatwić żarówkę. :duh: