Skocz do zawartości

POMOCY!!! Problem z otwarciem bagażnika w E39 touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam ogromny problem tzn nie wiem w jaki sposób otworzyć klape bagażnika w moim BMW e39 touring:/ samochód stął chwile w garażu no wyładował się akumulator ale niestety nie moge się dostać do niego aby go wyciągnąć i podładować:/ tzn moge dostać się do samochodu ale nie wiem jak otworzyć klapę otwieranie jest elektryczne tak z zewnątrz jak i z wewnątrz czy jest jakies awaryjne mechaniczne otwieranie samochodu ? albo jakiś sposób na podładowanie akumulatora bez jego wyciągania dodam że do srodka przez drzwi mogę wejść bez problemu. Prosze o pomoc.

Opublikowano (edytowane)
a otworzyłeś przednie drzwi? jeżeli tak to sprawdzonym sposobem jest podpiąć kabel do zapalniczki i kable podpiąć pod 12 volt. Edytowane przez aris
Pozdrawiam aris
Opublikowano
Akumulator ładujemy spod maski przczytaj instrukcje, a jeśli sie chcesz dostać do akumulatora musisz dać napięcie z zewnątrz czyli np. do alternatora.
Opublikowano
tak dzwi otwieram bez problemu oczywiscie tylko jedne bo centralny nie działa ale bagaznik nie ma wejscia na kluczyk i tylko elektryczne otwarcie chyba:/ nie wiem co zrobić:/
Opublikowano
niestety nie wiem gdzie takową mam i czy wogule:( a jeśli tak to pewnie po niemiecku :( jakby ktoś mógł mi wyjaśnić jak to zrobić tak łopatologicznie:D
Opublikowano
a otworzyłeś przednie drzwi? jeżeli tak to sprawdzonym sposobem jest podpiąć kabel do zapalniczki i kable podpiąć pod 12 volt.

Hmmm w jaki sposób to zrobić i czy może to być napięcie z prostownika?

a i jeszcze jedno pytanko czy prostownikiem do ładowania akumulatorów do pojemnosci 650Ah podładuje akumulator o pojemności 750Ah?

Opublikowano
Tak to najprostrze rozwiązanie ale po co?! otwórz maske na deklu jest plastik z + odkryj go tam dajesz plus z prostownika a minus gdzieś na masę. Jaki masz silnik??
Opublikowano

a i jeszcze jedno pytanko czy prostownikiem do ładowania akumulatorów do pojemnosci 650Ah podładuje akumulator o pojemności 750Ah?

możesz

Pozdrawiam aris
Opublikowano
ale czy to może być napięcie z prostownika czy muszę podać napięcie z innego akumulatora na chwile aby otworzyć? i które to jest plus a które minus w gnieździe zapalniczki?
Opublikowano
tak ale mówie zajrzyj pod maskę u mnie w 2,8i na deklu od silnika jest specjalne wejście do ładowania aku zajrzyj pod maskę!!
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko.

Mianowicie mam zamiar sprzedać moja bunie niestety nie stać mnie na jej utrzymanie:( pewnie zaraz podniesie się grono że jak nie stać mnie to po co kupowałem:/ a mianowicie po pierwsze jestem studentem, po drugie samochodzik nie kupowałem ale odziedziczyłem po moim niedawno zmarłym tacie, od początku wiedziałem że go nie utrzymam....ale zdecydowałem sie tyle ile dam rady zaopiekować sie ukochanym samochodzikiem taty, niestety nie jestem w stanie, głownie przez duże spalanie i drogie części, ostatnio wymiana amorków i sprzęgła dała mi po kieszeni:( dlatego proszę nie pisać postów o tym że mnie nie stać bo taki jest fakt:) Wracając do pytania a więc chciałbym sprzedać ten samochodzik jest w bardzo dobrym stanie to jest bmw e39 520i touring z przebiegiem 230tys, ma wszystko to co BMW tzn. CD,klimatyzacja, drewniane wykończenie, pełna elektryka, poduszki powietrzne ABS, ESP, itp. pytanie brzmi ile uczciwie mogę za ten samochód powiedzieć, chodzi mi o realną cenę. Pieniądze chcę przekazać mamie na życie, więc nie chciałbym aby ktoś mnie poprostu oszukał zwłaszcza iż jutro ma przyjść gość z komisu oglądnąć. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Opublikowano
Jeszcze jedno pytanko.

Mianowicie mam zamiar sprzedać moja bunie niestety nie stać mnie na jej utrzymanie:( pewnie zaraz podniesie się grono że jak nie stać mnie to po co kupowałem:/ a mianowicie po pierwsze jestem studentem, po drugie samochodzik nie kupowałem ale odziedziczyłem po moim niedawno zmarłym tacie, od początku wiedziałem że go nie utrzymam....ale zdecydowałem sie tyle ile dam rady zaopiekować sie ukochanym samochodzikiem taty, niestety nie jestem w stanie, głownie przez duże spalanie i drogie części, ostatnio wymiana amorków i sprzęgła dała mi po kieszeni:( dlatego proszę nie pisać postów o tym że mnie nie stać bo taki jest fakt:) Wracając do pytania a więc chciałbym sprzedać ten samochodzik jest w bardzo dobrym stanie to jest bmw e39 520i touring z przebiegiem 230tys, ma wszystko to co BMW tzn. CD,klimatyzacja, drewniane wykończenie, pełna elektryka, poduszki powietrzne ABS, ESP, itp. pytanie brzmi ile uczciwie mogę za ten samochód powiedzieć, chodzi mi o realną cenę. Pieniądze chcę przekazać mamie na życie, więc nie chciałbym aby ktoś mnie poprostu oszukał zwłaszcza iż jutro ma przyjść gość z komisu oglądnąć. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

poszukaj na allegro po ile takie jak twoja stoją, na pewno nie sprzedawaj gosciowi z komisu bo da ci taką cenę ze upadniesz na cycki ...

pozdr

Opublikowano

Ciężko wyczuć pewnie około 20 tysiaków ale.....

A ten z komisu da Ci z 70 % wartości tak na maxa więc daruj sobie i jedź na giełdę albo ogłaszaj.