Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego MARWIN- jest w PZU opcja ubezpieczenia AC tylko od kradzieży!!! Ubezpieczałem i ubezpieczam w ten sposób każdy mój samochód. Miałem taką polise nawet w mojej E30 z 90r, więc w tym ubezpieczeniu rocznik raczej nie ma znaczenia, a jedynie rok produkcji ma wpływ na cene polisy (im auto starsze tym wyższa cena)!!! Myśle że jest to najlepsza forma zabezpieczenia przed kradzieżą i na dodatek wcale nie jest droga, ponieważ np. za moje ostatnie BMW E36 Compact z 98r. które wycenione było na 17tyś zł. zapłaciłem 540zł składki na rok!!

Ps: Przykro mi z powodu utraty auta!!

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
za moje ostatnie BMW E36 Compact z 98r. które wycenione było na 17tyś zł. zapłaciłem 540zł składki na rok!!

Coś mi się nie chcę wierzyć, że AC kosztowało cię około 3 % wartości auta :jawdrop:

Sprawdziłeś czy tam nie ma klauzuli, że nie dotyczy kradzieży itp.? Ktoś ma podobną składkę tj. jedynie 3 % wartości auta?

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
Coś mi się nie chcę wierzyć, że AC kosztowało cię około 3 % wartości auta

Sprawdziłeś czy tam nie ma klauzuli, że nie dotyczy kradzieży itp.? Ktoś ma podobną składkę tj. jedynie 3 % wartości auta?

kolego.. przeciez kolega wczesniej napisal ze wlasnie od kradziezy ubezpieczyl pojazd...

Opublikowano
Tak dokładnie za rocznik 98 wychodzi ok 3,2% wartości auta, ale to dotyczy konkretnie modelu E36 bo za model E46 w tym samym roczniku wychodzi troszkę więcej!! Np. za moją E30 która była z 90r. zapłaciłem ok 6% wartości auta, ale to było dwa lata temu przed jakimiś zmianami z tą polisą w PZU. Teraz jest trochę taniej, ale o ile to każdy musi sobie sam sprawdzić na przykładzie swojego samochodu!! Plusem tej polisy jest to że po kradzieży samochodu dostaniemy tyle pieniążków na ile zostało ono ubezpieczone, natomiast wadą jest to, że nie można sie dorabiać zniżek w tej polisie, bo jest ona obliczana procentowo według stałej taryfy dla danego samochodu. Ale moim zdaniem i tak sie opłaca!!
BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
Co do klimatronica Dragon240 to niewiem, ale co do radia to wystarczy że przy ubezpieczeniu samochodu podasz firme radia oraz jego szacunkową wartość, lub jeśli radio jest nowe to dowód zakupu!!
BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
nie wiedziałem że można wykupić AC na starsze auta niż 10 lat wszyscy moi znajomi mówili że nie można i to był mój błąd że ich posłuchałem a się sam nie dowiedziałem :[ nawet jak bym miał zapłacić to 500-1000zł za AC to bym zapłacił bo jednak strata 10tys bardziej boli. Tera będę wiedział jak kupie następne BMW.
Opublikowano
nie wiedziałem że można wykupić AC na starsze auta niż 10 lat wszyscy moi znajomi mówili że nie można....

Naiwny jesteś, że słuchasz wszystkich swoich znajomych zamiast dowiedzieć sie u źródła czyli u kogoś kto specjalizuje się w tym na co dzień.

Druga kwestia to, że myślałeś o zabezpieczeniu takim jak odcięcie zapłonu i pompy paliwowej, ale nie pomyślałeś o prostszym na tą chwilę, ale równie bardzo skutecznym jak np. blokada SOLEX na pedały w aucie. Bardzo dobra firma i blokada za w miarę rozsądną cenę (ok. 120zł !). Uważam, że to takie minimum na początek przy kupnie auta.

... nie chce Cie straszyc ale auta u nas kradna albo ruskie i ciągną na wschod albo polacy dla cześci

Kazik kiedyś śpiewał: "Samochody to nie Ruscy kradną tylko robią to właśnie Polacy. Policja znajduje jeden na sto".

Miał rację.

Odnośnie blokad to jest tak, że banki okradają to i samochód ukradną, obojętnie co by w nim nie założyć.

Opublikowano
jak swojego sprowadziłem to siedział na parkingu strzeżonym do założenia czego trzeba a potem też, bo u nas pod blokiem samochody rysują i nie ttylko. Może jak sie kupuje auta za 10.000 zł to nie warto?
PawełH
Opublikowano
nie spodziewałem się że tak mi szybko auto ukradną i jakoś nie myślałem o kupnie blokad =/ ale mądry polak po szkodzie =[ no ale co zrobić następne BMW będę wiedział jak zabezpieczyć
Opublikowano
AC mozesz zrobic bez problemu w starszym aucie :) Ja mam auto z 1991 roku i nie robia problemow :D
Opublikowano

wspolczuje. nie ma co pouczac kolegi bo na kradzieze tak jak na wypadki nie ma regoly, jeden parkuje cale zycie auta w miejsach niebezpiecznych bez zabezpieczen i nic mu z auta nie zwina, tak samo jak niektorzy jezdza na zlamanie karku bez pasow i cale zycie tak przejezdza bez stluczki inni wiadomo:/

mnie juz tez pare razy zycie nauczylo ze na parkingach strzezonych nieraz nie ma co oszczedzac, np w krakowie czy warszawie:/

jest jeszcze tylko nadzieja, tak cie pociesza, ze ukradly go jakies lepki zeby sie przejchac i auto gdzies w krzakach bez benzyny czeka na ciebie. mojemu sasiadowi ukradli z pod domu 20 letniego rozlatujacego sie passata (mieli do wyboru 8 letniego golfa i astre wybrali passata bo nie mial zabezpieczen) zeby dojechac sobie do domu, auto znaleziono na parkingu kolo rzeszowa. jechali tyle ile bylo oleju. wiec glowa do gory moze sie znajdzie.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
wspolczuje. nie ma co pouczac kolegi bo na kradzieze tak jak na wypadki nie ma regoly....

To, że nie ma reguły nie oznacza, żeby przykładowo zostawiać w aucie drzwi otwarte na oścież :duh:

Po fakcie wyciągnięte wnioski i następnym razem już mądrzejszy założyciel tematu, gdy będzie kupował kolejne auto to zapewne zabierze ze sobą choćby blokadę SOLEX'a, a ty weź ogarnij troszkę zasady pisania m. in. po kropcę :mad2:

Opublikowano
ventola widze ze ty jestes najmadrzejszy, ok juz bede sie ciebie sluchal, bo to co ty piszesz to jest najmadrzejsze, ja juz biegne twoja blokade kupowac. nie masz sie czego czepiac?

A dlaczego napinasz się? Nie ma nic gorszego jak np. sprowadzić samochód i czekać ok. miesiąca na założenie blokady. To była rada na przyszłość, a ty łapiesz za słówka i dalej po kropce piszesz z małej litery lekceważąc przy tym czytelników Twoich wypocin.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

9 punkt regulaminu:

"9. Nikt nie może pouczać, piętnować innych (w tym nowych) użytkowników Forum. Tylko administrator i moderator może zwrócić uwagę, aby poszukać odpowiedzi w archiwum.[...]"

Prosze o powrot do tematu :wink:

Moderator
Opublikowano
9 punkt regulaminu:

"9. Nikt nie może pouczać, piętnować innych (w tym nowych) użytkowników Forum. Tylko administrator i moderator może zwrócić uwagę, aby poszukać odpowiedzi w archiwum.[...]"

Prosze o powrot do tematu :wink:

Niepokojący jest twój post. Kto kogo pouczał albo piętnował i wreszcie zwracał uwagę na szukanie odpowiedzi w archiwum? :duh:

GP-T1000 wyraził swoje zdanie co do reguł odnośnie kradzieży, blokad itd., a ja swoje i ok, bo od tego jest forum,żeby rozmawiać, a później ten Twój post. :mad2:

Opublikowano
GP-T1000 wyraził swoje zdanie co do reguł odnośnie kradzieży, blokad itd., a ja swoje i ok, bo od tego jest forum,żeby rozmawiać, a później ten Twój post. :mad2:

chyba mnie zle zrozumiales. a w dodatku smiecisz forum upominaniem mnie o duze litery :duh:

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano

chyba mnie zle zrozumiales. a w dodatku smiecisz forum upominaniem mnie o duze litery :duh:

Ty sam siebie nie rozumiesz, a chcesz żeby ciebie inni rozumieli. Napisałeś post, a ja na niego odpowiedziałem. O co chodzi? Przeczytaj swój pierwszy post w tym temacie, a później kolejny mój. Nawet nie wchodziłem Ci w zdanie, ale problem znalazłeś. A to nie jest spam, że zwróciłem Ci uwagę na lekceważenie przeglądających to forum po przez styl pisania. Na co dzień też szukasz w niczym problemu?

Opublikowano

ok moze nie jasno napisalem, wiec dla twojego zrozumienia, panie polonisto, napisze dokladnie o co mi chodzilo.

jest musztarda po obiedzie, auta nie ma i nie ma sensu pisac a mogles zalozyc to lub tamto, nie zalozyl ukradli koniec i kropka, a chyba chlopak jest na tyle rozgarniety ze drugi raz nie zrobi tego bledu. wiadomo auto bez zabezpieczen typu odciecie zaplonu, multilock to jest 5 sek dla zlodzieja. kolega o tym zapomnial no i stalo sie. jedynie miec teraz nadzieje ze znajda. jak uradli sasiadowi to tez myslalem ze nie ma co szukac i myslec ze sie znajdzie a tu po 1,5 miesiaca dzwonia z rzeszowa. mila niespodzianka.

teraz jasne. ale ok ty musisz miec ostanie zdanie wiec spoko napisz ze jestem glupi i sam siebie nie rozumiem. nie szukam nigdzie problemu, potrafie czytac miedzy wierszami mimo ze robie bledy. a chodzilo mi o twoja glupia i niepotrzebna uwage na temat duzych liter w niezbyt mily sposob. cos ci przeszkdadza w stylistyce, ortografii moich postow napisz mi to na pw lub mnie poprostu ignoruj.

pozdrawiam i wesolych swiat.

Pozdrawiam

Grzesiek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.