Skocz do zawartości

Gdzie jest umieszczony sterownik regulacji predkosci ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie, gdzie w bmw e34 525tds automat z 91 roku jest umieszczony sterownik regulacji prędkości (FGR) ?

czy mozna gdzie znalesc jakies schematy ?

pozdrawiam

Opublikowano

jesli przy podlaczeniu do komputera po skasowaniu bledow zostaje ten jeden i pisze ze jest to reg.predkosci to chodzi zapewne o tempomat ktorego mozesz nie miec.

pozdrawiam

7 lat naprawiam bmki i lubie to !

Opublikowano

tak wlasnie mam taki blad, ale nie chodzi tutaj o regulacje predkosci tylko o zwarcie do masy, a dokladnie cos takiego

Silnik:

Błąd nr: 10 Sterowanie - regul. prędkości (FGR)

Zwarcie do masy

czy to ma cos wspolnego z tempomatem ?

bo zdaje mi sie ze od tego wlasnie fiksuje moja skrzynia, automat

Opublikowano

jesli chodzi o skrzynie to musisz miec pod reka dobrego fachowca. podstawa to olej ( takze poziom oleju ) i filtr oleju.

jest tu duzo istotnych elementow takich jak zawory tarczki itp. ale powtarzam musi byc od tego fachowiecv

Opublikowano

aha no faktycznie, czyli blad skrzyni pewnie zwiazany jest z tym:

Skrzynia:

Błąd nr 42 Funkcja kontroli obrotów ham. awar.

Aktywny

tylko jak to rozumiec ?

Opublikowano
NIE ! blad od tempomatu to inna historia. nie ma to nic wspolnego ze skrzynia. skrzynia ma swoje czujniki obrotow na wejsciu i wyjsiy ze skrzyni. jesli cos szwankuje to wlacza sie program awaryjny.
Opublikowano
ale ten sterownik regulacji prędkości (FGR) i blad zwarcia do masy to faktycznie jest zwiazane z tempomatem i to jest fabryczny blad, tak ze juz wszystko wiem, dzieki , pozdro