Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po dłuższej jeździe w korkach lub długim trzymaniu wciśniętego sprzęgła zaczyna mi brać bardzo nisko. Jak puszczę sprzęgło i wcisnę ponownie bierze już normalnie - wysoko. O co chodzi? Skrzynia, sprzęgło czy sam pedał? Czego szukać?

Pozdrawiam

Opublikowano
Kolego miałem Becie E36 318i z 92r. i miałem objaw typu : jak jeździłem długo po mieście to czasami zdarzyło się tak że wciskając sprzęgło - wpadło mi luzem w podłoge i nie mogłem przytym wrzucić biegu tak jak by sprzęgło przestało działać i po paru kopniakach w ''Sprzegło'' zadziałało . Poczym pojechałem do warsztatu gdzie Człowiek który robi mi wszystkie Auta którymi jeżdże w firmie Transportowej , stwierdził że to jest ''WYSPRZĘGLIK'' - wymienił to i od tej pory w Autku nie miałem problemu z tą sytacją....
Opublikowano

Dzięki bardzo za odpowiedź. Nie byłem tego pewny ale chyba wszystko wskazuje na wysprzęglik. Nie droga sprawa na szczęście.

Pozdrawiam

Opublikowano
Mi kszyknoł za wymiane z częścią 80 zł , tylko ja po tej przeróbce długo nie pojeżdziłem tym Autkiem - Bo było za bardzo wadliwe. Ale w twoim wypadku może być tylko ta przyczyna i bedzie wszystko good bo jak mierzyłem się z (E34 520i to zostawała w tyle od startu do mety ''trasy różne'')... :twisted: