Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem instalacji gazowej, ogólnie jestem zadowolony. Instalacja bardzo staranie założona, lecz jest jedno ale... mianowicie ogrzewanie reduktora poprowadzone jest od przepustnicy a nie od nagrzewnicy gdzie nie bylo dojscia.

Jak wy macie to rozwiazene?? wydaje mi sie ze to wydluza czas nagrzewania reduktora... moze macie jakis patencik na przyspieszenie tego procesu.. ja mysle ze chyba czym opatule ten reduktor.. pozdrawiam

Opublikowano

Dojście jest kiepskie to prawda ale podłączanie reduktora z przepustnicy nie jest dobrym rozwiazaniem !!!

Nigdy czegos takiego nie stosuje bo przy max bucie może zamarzać reduktor albo spadać jego temp. i bendą działy się cuda :nienie:

Trzeba to przerobić i podłączyć pod nagrzewnice i niech nikt nie mówi , ze się nie da skoro ja podłączam bez demontażu kolektora ssacego!!!

Ciasno jak cholera ale sie da wiec instalacja do poprawki i koniec.

A co dopiero jest w e36 z M52 tam jest masakrycznie ciasno ale też sie da bez demontowania kolektora ssacego tyle, że zajeło Mi to ostatnio godzine :mrgreen: