Skocz do zawartości

Co lepsze E-46 320d czy 320 benzyna podajcie + i -

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam na forum jestem swierzy wiec nie wiem czy bylo czy nie szukalem ale nie znalazlem.A wiec mam pytanie co lprze 320d czy 320 benzyna. Dodam ze chodzi mi o to jaka jest roznica w mocy co mocniejsze i jakie maja zalety .Prosze o swoje opinnie i pozdrawiam
Opublikowano
jeżeli lubisz klekot silnika na wolnych obrotach i jeżdzisz dużo to diesel , jeżeli nie to benzyna , wiadomo , mniej osprzętu typu turbina , droższe płyny eksploatacyjna , cena ON jest prawie taka sama jak Pb - przemyśl to zanim kupisz
Opublikowano

Sam musisz zdecydowac. To tak jak z blondynkami i brunetkami.

W kazdym razie nie liczylbym, ze eksploatacja diesla bedzie duzo tansza niz benzyny - nowoczesne diesle sa zdecydowanie bardziej skomplikowane, niz benzyniaki, bardziej podatne na jakosc paliwa, a czesci zamienne przewaznie sa do nich znaczaco drozsze.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
widze ze panowie macie 320d :D i od jakiegos czasu jestem za dislami ale inni mowia ze nie ma to jak benzyna

i mają racje , mało jeżdzisz kup benzyne , zaczniesz dużo jeżdzić , wstaw sekwencje a diesel zawsze będzie klekotał chociaż podczas jazdy tego nie słychać , ja mam tanio ropę wiec tylko dlatego mam diesla :mrgreen:

Opublikowano
cena benzyny i on nie odgrywa tu wiekszej roli chodzi mi o to z czym bede mial mniejsze problemy co jest drozsze w utrzymaniu co jest mocniejsze
Opublikowano
samochod ktory pali ponizej 13l/100km jesli mu sie da po garach to samochod dla mnie taki jestem w stanie sam utrzymac i go zalac wiec pytam co jest leprze dla mnie :P
Opublikowano
samochod ktory pali ponizej 13l/100km jesli mu sie da po garach to samochod dla mnie taki jestem w stanie sam utrzymac i go zalac wiec pytam co jest leprze dla mnie :P

to benzyna jak już , mozesz deptać dowoli , w dieslu trzeba uważać , nie pałować na zimno i nie gasić od razu po pałowaniu , przecież w cenie diesla kupisz mocniejszą ew młodszą benzynę :D zresztą w moim aucie z odpowiedniej benzyny robię wiatrak więc co szybsze to tu nie ma wątpliwości

Opublikowano
a dodam ze musi to byc BMW 3 bo sie w tych samochodach zakochalem :D i co ja nato poradze

miłość tu nie jest na miejscu , kiedyś się zakochałem w blondynce a po roku zaczęły mi się brunetki podobać i moja musiała się przefarbować :twisted2: z autem troszkę inaczej jest bo farba do włosów to pare złotych a zmiana auta zawsze ze stratą