Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam

przyszedl pierwszy przymrozek (-1st.C) a ja nie moge zamknąc drzwi. Co to bedzie przy normalnej zimie. Do celu musze dojezdzac z zaryglowanymi ale niedomknietymi drzwiami. Dopiero jak sie nagrzeje w aucie to da sie zamknąć drzwi. Czy ktos mial ten problem? co smarowac? uszczelki czy mechanizm zatrzaskowy? czym?

pozdrawiam

Opublikowano

he he miałem to samo jak przyszły pierwsze mroziki (-1,-2) po deszczowych dniach.

co zrobiłem? napsikałem na fulla wd40 w zamki i do wewn. zamka (przez dziurkę od kluczyka) ponadto wszystkie uszczelki wypsikałem sprayem silikonowym wurth'a - od tego czasu jak ręka odjął

Opublikowano

Witam!

Miałem to samo kilka dni temu i to we wszystkich dzwiach, oprócz kierowcy! Niestety posmarowanie zamka czy uszczelek nic ci nie da na dłuższy okres. Winny jest za to wewnętrzny mechanizm zamka a dokładnie taki bolec ze sprężynką który jeśli jest suchy bez smaru ulega zawilgoceniu a przy mrozie zamarza. Niestety czeka cie rozebranie boczków i przesmarowanie tego, jak zdejmiesz to zauwazysz o co chodzi.

Boczki schodzą bardzo łatwo, lecz w przednich jest troche trudniej, bo mechanizm jest bardziej schowany i do tego trzeba odkrecic airbag, bo bez tego nie dojdziesz.