Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej! Mam dwa głosniki ( jajka) i chce je zamontowac w tylnej półce.Jak najlepiej podpiąc je w samochodzie. Do radia bezposrednio czy moze jest jakis wzmacniacz standardowy bo cos słyszałem ze takie na wyposazeniu auta są...Patrzyłem ze tylne głosniki maja specjalne kostki do wpinania a ja mam goły przewód dwu-żyłowy.
Opublikowano

Nie wiem jak w twoim samochodzie, ale u mnie jest wzmacniacz fabryczny. Zalezy jakie masz radio, ale zasada jest taka, że kiepski wzmacniacz jest lepszy niż dobre radio. Podepnij pod wzmacniacz który masz.

Wymontuj stare głośniki i na ich miejsce włóż nowe. Do głośnika zawsze idę 2 pzrewody i inaczej być nie może.

kostki moze i są, ale i tak w nich są 2 pzrewody do każdego głośnika.Rozmontuj kostkę i podepnij kabelki do głosnika, ewentulanie tzreba je przedłózyć. Zrób to dokładnie tak zeby powierzchnia łączenia była jak najmniejsza, czyli załóż "koszulkę" termokurczliwą, sciagnij izolację na długości 2-3mm, zlutuj kable !!!! nie skręcaj!!!! wsuń "koszulkę" i podgrzej np. zapalniczką i gotowe.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
lewe tylne nadkole pod tapicerka (od strony kierowcy)

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz