Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)

Zastanawiamy się z moim tatą nad zamianą naszego Volvo V40 za tą BMW:

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3888886

Czy ktoś z Was zna to auto lub widzi coś podejrzanego?

Zdjęcia są dziwne, wyglądają na screen shot'y z innej aukcji, ale czekam na maila od właściciela, może dośle inne.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi. :idea:

Opublikowano

Witam, sprzedawca pisze raz 1.9, innym razem 1.8, a w rzeczywistosci 318i po lifcie mialo 2.0/143KM. Dziwne, ze nie wie jaką pojemnosc ma jego auto. Tu masz dane techniczne http://www.tarnowski.com.pl/salon/techtab.html.

Zdjecia nienaturalne, z kursorem myszki :roll2: . Kilka rzeczy wymienil ( moze to udokumentowac rachunkami?), 2 komplety kol, wyposazenie nie najgorsze. Albo kupil, pojezdzil i wyszlo ze auto ma ukryta wade i naprawa bedzie slono kosztowac dlatego sprzedaje, albo faktycznie ma problemy finansowe i potrzebuje gotowki.

Kupuj auto bez emocji i podchodz z dystansem do słow sprzedawcy, bo auto moze byc odpicowane ( przyklad http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatfotos/topic.asp?TOPIC_ID=2160 ), dlatego tez najrozsadniej sprawdzic stan techniczny i nr VIN w serwisie.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :)

Cały czas się waham czy kombinować z tą zamianą czy sprzedać a potem kupić to co się będzie w 100% podobać :)

Opublikowano
Witaj.Ja bym sprzedał obecny pojazd i wtedy szukał samochodu nowego.Bedziesz miał wieksze pole manewru a z ta zamiana to może różnie wyjść.To ogłoszenie wyglada mi na jakaś manianę.Jak coś sie sprzedaje to trzeba znac podstawowe parametry dodatkowo te fotki lipne.Może ta fura jest tylko podobna do tej ze zdięć na aukcji .Pozdrawiam
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi :clap:

Miałem nadzieje, że to forumowa BMW, wtedy raczej lipy by nie było :)

Na dniach wystawiam V40 na aukcje a potem będę szukał trójki :)

Pozdr.

Opublikowano

Właściciel tego BMW przesłał mi dodatkowe zdjęcia - wygląda okej :)

Na co w szczególności zwrócić uwagę podczas oględzin?

Coś wyjątkowo często psuje się w tym modelu i jest kosztowne?

Opublikowano
Ja dla pewności bym pojechał na przegląd do ASO .Zapłacisz około 500zł i sprawdzą dokładnie co w trawie piszczy w porównaniu do ceny samochodu i usterek to mała kwota.Ogladałem kilka bawarek które bym kupił w ciemno a tu nagle wychodziły różne kwiaty.Wystarczy ze samochod został oddany do jakiegoś warsztatu aby go odpicowali ( so teraz jest w modzie) a sprzedający ma dobrą bajere i bedzie Ciebie mamić :D .Pozdrawiam
Opublikowano
Zauważyłem jedną co najmniej dziwną rzecz na tych fotkach.Spójrz na zdjęcia obrazujące bagażnik.Dlaczego ten właściciel wozi w nim kursor od myszki ?
Opublikowano

Z tym kursorem widziałem, facet dosłał już nowe fotki.

Niestety na fotkach zauważyłem, że brakuje pokrywy silnika oraz jakiegoś wypełnienia przy błotniku :?

Prawdopodobnie zrobię tak jak radzicie, dzięki ;)