Skocz do zawartości

Jak zamontowac daszek na tylnej szybie w e36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie...

Panowie chce zamontowac sobie daszk na tylnej szybie ale nie wiem na co? Dzis go przymiezalem i bede musial troche go nagiac bo na bokach nie przylega wiec potrzebuje jakis mocny klej tylko nie wiem jaki zeby sie dobrze trzymal. Co polecacie i jak najlepiej go przymocowac???

Dodam ze zamowiony daszek odbiega troche od mojego wyobrzenia, myslalem ze przyjdze caly pelny daszek a to jest jakby polowka daszku, czesc zebnetrzna jest oki ale wewnatrz zest gole wlukno z zywica(ci ktorzy zamawiali i montoweai to wiedza o czym mowie).

Co polecacie?

Opublikowano
Witam ja w mojej poprzednie Buni zakładałem daszek mocowałem go na klej od szyb. Do tego trzeba nnajlepiej jeszcze specjalny podklad kupić. Te daszki idealnie nie leża zalezy jak trafisz.
Opublikowano

Jeśli możesz to oddaj ten daszek i kup z ABS bo z laminatu to tandeta straszna. Ja tak zrobiłem. Jedyna zaleta laminatu to niska cena. Tak jak kolega pisał większość wkleja blende na klej do szyb ja przykleiłem na troche inny, podobno do wszystkiego :) Ja wklejałem w ten sposób, może powinno sie to robić inaczej ale wyszło GIT :cool2: Najpierw przyłożyłem blende do szyby żeby zobaczyć dokąd nałozyć klej. Położyłem klej na 3 krawędzie szyby po 3 paski na każdą. 2 obok siebie i jeden na góre, bo musi być gruba warstwa kleju, blenda ma dość wysokie krawędzie i nie wszędzie by klej złapał. Najlepiej robić to we 2 bo sam równo nie przykleisz. Po naklejeniu położyłem na blende gazete bo była niedawno malowana, otworzyłem dzwi (tylne) i docisnełem blende tasmą. kilka razy owiń na blende i przez wnętrze samochodu. Ja to robiłem w lato to szybko wyschło i na drugi dzień juz smigałem :D Brewki też w podobny sposób.

Powodzenia ...

Opublikowano
Witam ja w mojej poprzednie Buni zakładałem daszek mocowałem go na klej od szyb. Do tego trzeba nnajlepiej jeszcze specjalny podklad kupić. Te daszki idealnie nie leża zalezy jak trafisz.

no wlasnie jak przymierzylem ta "blende" to krawedz przy dachu dolega ale zato przy szybie na bokach nie dolega i odstaje.. myslelem zeby ja przyszlofotac tak zeby szla w luk przy szybie ale to bedzie chyba lipnie wygladac bo na srodku krawedz bedzie mini mini a po bokach normalnie....

jak ja nagne podczas klejenia to bedzie trzymac na bokach i nie odklei sie ???

Opublikowano

no wlasnie jak przymierzylem ta "blende" to krawedz przy dachu dolega ale zato przy szybie na bokach nie dolega i odstaje.. myslelem zeby ja przyszlofotac tak zeby szla w luk przy szybie ale to bedzie chyba lipnie wygladac bo na srodku krawedz bedzie mini mini a po bokach normalnie....

jak ja nagne podczas klejenia to bedzie trzymac na bokach i nie odklei sie ???

U mnie też boczne krawędzie były wieksze. Nałóz wiecej kleju na boki, jak zabezpieczysz dobrze do czasu wyschniecia kleju to sie nie powinna odkleic Moja juz sie trzyma pół roku i zadne słonce ani podgrzewanie przy przyciemnianiu szyb nie spowodowało jej odklejania