Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam probowalem wczoraj wymienic filtr paliwa w 318 tds zdjalem te zaciski z przewodow nawet i za chiny nie moge wyjac tych koncowek . mysle ze powinny wyjsc . nie chce ciagnac mocno boje sie ze cos połamie lub cos. Czy to tak powinno byc ? czy ktos mial podobne objawy? Moze jest inny sposob na wymiane tego filtra???
Opublikowano
Nie wiem czy dobrze pamiętam to nie trzeba odpinać żadnych przewodów paliwowych. Wiltr paliwa napeży przekręcić i wykręcić a potem nowy od dołu zakręcić. Wiem że tam jest mało miejsca ale da sie to zrobić.
Opublikowano

masz rację jagamen, z tego co pamiętam to jest tak jak mówisz, filtr wykręca się od dołu i wychodzi, potem zakręcasz nowy i gotowe, bez rozkręcania przewodów.

moja rada, przy wymianie filtra przygotuj sobie około 1l oleju napędowego w butelce. Po założeniu nowego filtra /przed jego zakręceniem / zalej go ropą aby od razu pociągnął ropę a nie pompował do filtra aż go napełni.