Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.zauwazylem ostatnio u mnie w beatce taki problem ze po odpaleniu (a w szczegolnosci jak jest zimna) ze po wlaczeniu czegokolwiek elektrycznego (swiatla, radio, nawiew, ogrzewanie szyb, rusze szybami elektrycznymi itp) to zaczynaja falowac obroty przez pare sekund, czasem potrafi az auto zgasnac.gdy silnik jest cieply prawie nie ma tego objawu (tylko gdy "dociagam" zamkniete okna to jest falowanie ale nie az takie duze.czym moze byc to spowodowane??z gory dzieki za pomoc.
Opublikowano
Niewiele,obciążasz instalację odbiornikami alternator musi temu podołać i dodatkowo obciąża silnik, obroty powinny na chwilę zmaleć i za moment wzrosnąć żeby utrzymywać się na poziomie ~ 750/min u Ciebie nawet gaśnie co za to odpowiada?
Opublikowano
Nie tak od razu kolego zapytaj użytkowników auta z tym silnikiem na pw.czy objawy były podobne kaskę wydasz a mnie będziesz przeklinał :twisted2: w aucie mojego kolegi objawy były podobne a dodatkowo silnik gasł przy włączeniu D (automat) i przy maksymalnym skręceniu kół winny był nastawnik.