Skocz do zawartości

Zapowietrza sie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie gdy otwieram zbiorniczek od wody to straszne cisnienie jest ale wody nie wyzuca i jak wlacze ogrzewanie na full jest ok a czasami wogule niema ogrzewania a po chwili jest normalnie.Czy sie zapowietrzyla???jak ja odpowietrzycz? Acha i mam prosbe pokazcie mi jakies foto gdzie znajduje sie termostat w bmw 525 tds e39 97 r
Opublikowano
  • Autor
Dodam ze woda jak otworze zbiorniczek bulgocze a po otwarciu jest juz normalnie....Czemu?? temperatura auta jest ok.2 razy mi sie zagrazal tak nagle a gdy go wylaczylem i wlacyzlem spowrrotem temepratura spadla w 10 sekund na norme.
Opublikowano
Wszystko w porządku z "wiskozą"?
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

To nie jest zbiorniczek od wody tylko plynu chlodzacego, lejesz wode? :duh:

Chcesz usuwac kamien jak w pralce potem? :mad2:

Otwierasz na rozgrzanym silniku? Na korku wlewu pisze, do not open when hot...

nigdy nie otwieraj tego na wlaczonym lub rozgrzanym silniku bo sam sobie zapowietrzysz...

Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
Niewlewam wody tylko plyn tak mi sie napisalo....acha i czy to normalne ze tak bulgota???
Opublikowano

A odkrecasz korek na wlaczonym lub rozgrzanym silniku?

Jesli tak, to normalne.

Pozdrawiam
Opublikowano
ja mam bardzo podobny problem, nie mam ogrzewania i w momencie gdy otwiera się termostat skacze mi ciśnienie, tak aż płyn leci ze zbiornika przez wężyk. Silnik nie przegrzewa się ale muszę co jakiś czas dolewać płynu no i brak ogrzewania :/ przez elektrozawory przepływa ciepły strumień wody do obu węży, nie wiem czemu ale na ciśnienie tego strumienia w ogóle nie ma wpływu to czy przykręcę na gałkach temperaturę lub czy odkręcę na max a chyba powinno mieć, widzę tu bardzo podobny problem do mojego
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
padla uszczelka pod glowica a w najlepszym przypadku termostat, jak wyzuca tzn traci cisnienie na silniku i idzie w blok tp...

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl

Opublikowano

termostat sprawdziłem - działa prawidłowo) i nawet jeździłem bez ale bez termostatu jeździł na początku dobrze a przy dłuższej jeździe dalej ciśnienie wywalało wodę. Nie będę już dalej uciekał od tego i wezmę się za tą uszczelkę

dzięki i pozdrawiam

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg