Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podczas próby wymiany pióra tylnej wycieraczki końcówka ramienia pękła. Kupiłem nową. Gdy przymierzyłem się do wymiany okazało się, że mam problem z zdemontowaniem takiej zaślepki od zamka. Może ktoś z użytkowników miał taki problem i podpowie jak to zrobić. Za podpowiedź z góry dziękuję
Opublikowano

Podłączam się do pytania,

Mam ten sam problem, ułamałem ramię, jak wycieraczka przymarzła do szyby, z tym że mam E34 :) i też nie mogę zdjąć zaślepki

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano

Cześć,

Doszedłem gdzie się zdejmuje zaślepkę.

Od prawej strony jest minimalne wycięcie w zaślepce ramienia. Trzeba to podważyć ostrożnie jakimś szerokim i płaskim śrubokrętem, a potem już tylko nakrętka 13. ( ale wchodzi tylko klucz nasadowy) i zdjęcie ramienia z mocowania.

pozdrawiam

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Podczas próby wymiany pióra tylnej wycieraczki końcówka ramienia pękła. Kupiłem nową. Gdy przymierzyłem się do wymiany okazało się, że mam problem z zdemontowaniem takiej zaślepki od zamka. Może ktoś z użytkowników miał taki problem i podpowie jak to zrobić. Za podpowiedź z góry dziękuję

A więc jak uporac się z tą zaślepką, bo teraz ja mam podobny problem (e39)